Tapahtumia ravintoloissa: Idän pikajuna ja yllätysmenu pimeässä

Nyt uskallan viimeinkin hehkuttaa Ravinteli Berthan tulevia Idän pikajuna -teemailtoja. Kun on lippu omassa taskussa, voi  jo huokaista helpotuksesta. Seurueemme mahtui yhteen pienen ravintolan erikoisilloista, jee!

Osallistuimme vuosi sitten Bertan Maailmanympärysmatka-illalliselle. Se oli elämäni ikimuistoisimpia ravintolakokemuksia. Siis täällä, kotoisessa Mansesterissa! Maailmanympärysmatkan ja Idän pikajunan idea on eri kulttuurien inspiroima yllätysmenu. Iltaan sisältyy myös ohjelmaa. Tänä vuonna siitä vastaavat näyttelijä-laulaja Aku Sajakorpi ja lauluntekijä-pianisti Janne Viitaniemi. Minulla on sellainen mielikuva, että samat herrat hoitivat viihdyttämisen myös viime vuonna.

Maailmanympärysmatka kesti kolmisen tuntia. Ensin lentokoneen henkilökunnaksi pukeutuneet tarjoilijat myivät meille GT:tä lentopelkoon. He esittivät lentokoneen turvallisuusohjeistusta muistuttavan intron, jossa selvitettiin, mistä löytyvät vessat ja miten pääsee välillä ulos tupakalle.

Ensimmäinen ruokalaji tarjoiltiin koneessa Ranskan yläpuolella. Lentokonemuonan tyyliin muovikääreeseen pakattu juustokeksi näytti einekseltä, mutta oli taivaallisen maukas ja rapea. Ranskasta suuntasimme Turkkiin minikebabille, sieltä Intiaan mausteiselle keitolle, Japaniin sushille, Etelä-Amerikkaan pihville ja lopulta takaisin Pirkkalan lentokentälle, missä jälkiruoaksi tarjoiltiin peritamperelainen perunaleivos yhden tällen jallun kera.

Kaikki ruokalajit olivat todella maukkaita ja kekseliäitä. Mieleemme jäi erityisesti pieni kebab, joka oli kaikkien mielestä parasta koskaan syömäämme kebaasia. Viinivalinnat olivat toimivia ja uskaliaita. Lentokonekeksin kanssa tarjoiltu englantilainen kuohuviini oli todella hyvää. Kyllä, luit oikein. Saarivaltiossa todellakin tehdään kuohuviiniä, joka ei kalpene edullisille mutta maukkaille, pienten espanjalaistilojen cavoille. Myös turkkilainen punaviini ylitti odotuksemme.

Pianisti ja laulaja esittivät ruokalajien välissä koomisen tarinan tyttöystäväänsä lepyttelevästä miehestä, joka seikkailee ympäri maailmaa. Juuri sopivan kevyttä ja helposti seurattavaa ohjelmaa ravintolaan. Ilta hurahti hetkessä.

Tänä vuonna reissu starttaa matkalipun mukaan Lontoosta ja matka päättyy Turkkiin. Euroopassa siis seikkaillaan. Liput olivat mielestäni nyt kalliimmat kuin viime vuonna. Ravintolan mukaan 95 euron hintainen paketti koostuu 52 euron menusta ja 43 euron juomista. Juomapaketin saa myös alkoholittomana. Ihan mielenkiintoista nähdä, millaisia holittomia juomia tuolla rahalla saa. Kaikki seurueemme jäsenet eivät ottaneet viinipakettia. Toivottavasti tarjolla on jotain kekseliäistä ja maukasta myös ilman prosentteja. Viime vuonna illallispaketti maksoi jotain 70 ja 80 euron väliltä. En tiedä, onko menussa nyt enemmän ruokalajeja vai haluaako rafla yksinkertaisesti enemmän fyrkkaa.

Lippu salaperäiselle junamatkalle ja meitsin sormi. Ihan juu kuvaa varten mätsäsin kynsilakkani...
Lippu salaperäiselle junamatkalle ja meitsin sormi. Ihan juu kuvaa varten mätsäsin kynsilakkani…

Toinen mielenkiintoinen tapahtuma järjestetään lauantaina 19.1. Bistro 10+:ssa. Karmealla nimellä paiskaistu Club Bistro 10+ ei ole aikaisemmin vakuuttanut minua. Tein paikasta heti avaamisen jälkeen arvostelun Valoon. Tuolloin paikan baaripuoli vaikutti edesmennyttä Tabua huonommalta perusjuottolalta. Ravintolana paikka toimi ihan hyvin, mutta menu oli kovin perinteinen ja juuri Berthaan verrattuna kalliinpuoleinen.

10+ näyttää ulospäin jo nyt ränsistyneeltä. Harmi, kun ei ole kuvaa paikan ikkunasta. Ovella on käsin raapustettu, halvan näköinen juliste, joka mainostaa samassa liiketilassa maan alla toimivaa kirpputoria. Terassikamat on kasattu sotkuisesti ikkunan eteen, ja teippaukset ovat sekavat. Olen käynyt 10+:ssa testini jälkeen kerran tai kaksi kaverien järjestämissä italo/teknobileissä. Eipä siellä juuri väkeä ollut. Olen kuullut, että meininki on hiljainen tavallisina viikonloppuinakin.

Takaisin raiteille. 10+:ssa järjestetään lauantaina Dining in The Dark -ilta. Asiakkaat saavat valita etukäteen vain kasvis-, kala- tai lihamenun. Kaikki ruokalajit ovat yllätyksiä ja ne tarjoillaan ja syödään pimeässä. Ravintola toivoo, että asiakkaat eivät käytä pöydissä kännyköitä, taskulamppuja, valaisevia kelloja tms. valonlähteitä.

Kuulostaa mielenkiintoiselta, kutkuttaisi kovasti mennä tuonne. Mukaan mahtuu vain 80 nopeinta varauksen tehnyttä. Toisaalta rahaa pitäisi säästää vähän tylsiin arkimenoihinkin. Ehkä odotan nyt vain Berthaa ja keksin jotain vänkää kokkailtavaa kotosalla ensi viikonloppuna. Mutta mahtavaa, että tällaisia tapahtumia järjestetään.

Edit: Kaveri kaivoi muistinsa uumenista tiedon, jonka mukaan Berthan teemailta maksoi viime vuonna 89 euroa. Hinta ei siis ole noussut ihan niin paljon kuin arvioin, mutta hiukan kuitenkin.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.