Testissä Slicemongerin Pizza Kit – ravintolatason pizzaa kotona?

(*Pizza Kitit ja oluet saatu ilmaiseksi, postauksesta ei ole maksettu)

Mitä jos voisit tehdä kotona yhtä hyvää pizzaa kuin parhaissa ravintoloissa, mutta pizza olisi puolet halvempaa? Sen valmistaminen olisi myös yli puolet nopeampaa kuin pizzan tekeminen itse alusta loppuun? Lähdin kokeilemaan, voivatko nämä lupaukset täyttyä ja testasin tamperelaisen Slicemongerin kotikäyttöön suunnitellun Pizza Kitin.

Ravintolatason puolivalmiste

Slicemonger on tamperelaisille tuttu pop up -ravintoloistaan, joissa tarjoillaan autenttista italialaista pizzaa. Slicemongerin pizzamestari Jukka Salmisen voi myös tilata paistamaan pizzaa vaikka kotibileisiin tai järjestämään workshopin, jossa perehdytään täydellisen pizzan saloihin.

Viikko sitten markkinoille tuli Slicemongerin Pizza Kit. Se on valmispizzan ja noutoruoan hybridi, premium-tason puolivalmiste. Paketissa on esivalmisteltuna kaikki pizza-ainekset: taikina, kastike, täytteet ja jopa basilikanlehdet. Taikina pitää vain muovailla itse pizzaksi, täytteet levittää päälle ja pizza paistaa. Enemmän hommaa kuin tavallisessa pakastepizzassa, mutta paljon vähemmän kuin pizzataikinan leipomisessa ja kastikkeen keittämisessä.

Slicemonger pizza kit kokemuksia
Slicemonger pizzakit arvostelu
Slicemongerin pizza kit

Yhdestä paketista saa kaksi pizzaa

Sain testiin kaksi Slicemongerin Pizza Kitiä: margheritan (hinta kaupassa 13,90 e) ja salamin (15,90). Ensimmäinen iloinen yllätys oli se, että yhdessä kitissä on ainekset kahteen pizzaan. Vaikka Slicemongerin pizza on kalliimpaa kuin pakastepizza, pizzakohtainen hinta on silti huomattavasti edullisempi kuin ravintolassa.

Pizza Kitejä myydään K-kaupoissa, ja tällä viikolla firma kokeilee myös pakettien kotiinkuljetusta. Tarkat hinta- ja myyntipaikkatiedot sun muut löydät Slicemongerin Facebookista, joten kannattaa seurata sitä.

Pohjassa sitkoa, kastikkeessa makua

Paketissa on ohjeet pizzantekoon, joten kokemattomankaan kokin ei tarvitse lähteä soitellen sotaan. Lisäksi kannattaa katsoa tämä lyhyt ohjevideo, joka havainnollistaa, miten Pizza Kitin pizza valmistetaan helposti paistinpannulla. Paistinpannukikka varmistaa sen, että pohja paistuu kunnolla, ja pizzaan muotoutuu mehevät, ilmavat reunat.

Pizzapohja on tehty italialaisista pizzajauhoista eli 00-jauhoista. Taikina on kohotettu hitaasti, ja pallon käsituntuma on ihana. Taikina on silkkistä, mutta kimmoisaa, ja muotoilu onnistui helposti. Paketissa on siis mukana jopa jauhot pohjan muotoilua varten.

Kastike on tehty italialaiseen tomaattisoosipohjaan, jota Slicemonkerin porukka on vielä tuunannut mausteilla. Tomaattikastike on umamista, upean punaista ja sopivan paksua. Levitimme pizzoihin paljon kastiketta, mutta sitä jäi silti yli. Lopun kastikkeen käytimme sipsien dippinä, koska se oli niin maukasta.

Myös mozzarella ansaitsee erityismaininnan. Se ei ole buffaloa, vaan kiinteämpää laatua. Juusto ei kostuta pizzapohjaa veteläksi, mutta se sulaa kauniisti pizzan päälle.

pizzapohja Slicemonger pizza kit
Tomaattikastike pizzaan Slicemonger pizza kit

Esipaista pizza paistinpannulla

Kun pohja oli muotoiltu, asetimme sen paistinpannuun. Tässä vaiheessa kastike siveltiin päälle, ja parmesaani, mozzarella ja muut täytteet ripoteltiin pizzalle.

Kun pizza oli paistunut pari minuuttia, pohja oli kiinteä. Irrotimme pannusta kahvan ja panimme pizzan kypsymään pannussa uuniin. Pizzan voi ottaa myös pois pannusta. Se on helppo siirtää vaikka patakintaat kädessä pellille ja uuniin, koska esipaisto tekee pizzasta napakan. Et siis tarvitse pizzalastaa!

Päihittää pakasteet ja monet pizzeriat

No mitä sieltä uunista sitten tuli ulos? Valehttelematta paras koskaan maistamani ”valmispizza”. Pohja oli ohut ja sitkoisa, mutta ei raaka. Pulleisiin reunoihin muodostui ilmakuplia, jotka kertovat siitä, että pohjaa on vaivattu ja kohotettu antaumuksella. Tomaattikastikkeessa oli kunnolla makua, juustoa oli sopivasti ja se oli hyvää. Salamissa oli kivasti tulisuutta (tosin lapsille tulisuutta voi olla liikaa, joten margherita voi olla heille parempi vaihtoehto).

Olemme nykyään tosi hyviä pizzaleipureita, mutta Slicemongerin pizza vakuutti. Se on triljoona kertaa parempaa kuin yksikään pakastelätty ja ”ihan kiva” -tason pizza. Tätä ”ihan kiva” -pizzaa, jossa ei ole mitään vikaa, mutta joka ei räjäytä tajuntaa, saa nykyään monesta aika kalliista ravintolasta. Slicemongerin Pizza Kitillä saat puolet halvempaa ja puolet parempaa pizzaa.

Sain maistiaiseksi myös Slicemongerin lageria, joka on tamperelaisen Kaleva Brewingin panemaa. En ole kauheasti lagereiden perään, mutta tämä oli hyvä. Oluessa oli niin paljon runkoa, että olisin luullut sitä sokkotestissä ipaksi.

Pizzapohjan paistaminen Slicemonger pizza kit

Maksat myös elämyksestä

Moni on valitellut somessa sitä, että pakkauksessa on niin paljon muovipurnukoita. Se on tietenkin miinus, mutta purkit on onneksi tehty kierrätysmuovista, ja ne kestävät jopa astianpesukoneen. Purkit kannattaa siis ottaa talteen vaikka eväskäyttöä varten. Toki olisi hienoa, jos muoviosien määrää voitaisiin jatkossa vähentää.

Slicemongerin Pizza Kitissä ei ole kyse vain ruoasta. Ostaessaan paketin ihminen ostaa samalla elämyksen. Voit leikkiä kotona pizzeriaa, ja ohjelmallisuus on olennainen osa kokemusta. Pizza Kit on hauska ohjelmanumero illanistujaisiin, ja voisin kuvitella, että pizzaa on mukavaa tehdä ja ohjeita tankata porukalla vaikka Teamsin välityksellä.

Tämä ei siis ole pikaruoka nälkäraivarin partaalla olevalle. Se on elämää helpottava elämys kotikokille, joka haluaa ravintolatason ruokaa vähällä vaivalla.

Tuomio: JATKOON!!!!!!!!!!

 

4 Kommenttia

  1. Kit ei päälle päin kertonut mitään tuotteesta. Avattuani löysin ohjeet ja ainekset, valitettavasti muovirasioissa. Monimutkainen paisto ensin paistinpannuissa (onneksi on kaksi uuninkestävää) toimi, vaikkei uunimme ole mikään Ooni eikä sitä saa 400-asteiseksi. Tämä uunimerkin mainostus ärsytti! No, pitsat onnistuivat ja maistuivat ihan hyvin. Tuskin kuitenkaan kokeilen toiste.

    • Pizzan voi laittaa ihan perinteiseen tapaan pellillä uuniin. Paistinpannukikan idea on se, että pizzan pohja paistuu varmasti, ja pizzaan tulee ilmavat reunat kuin pizzeriassa. Mutta ohjeissa voisi ehkä vielä selvemmin kertoa tämän.

      Itse ihastuin paistinpannukikkaan niin paljon, että teen jatkossa itse tehdytkin pizzat näin. Teimme eilen pannukikalla kotitekoista pizzaa, ja pohjasta tuli parempi kuin koskaan aikaisemmin. Paistinpannu taitaa kompensoida juuri sitä, että tavallista kotiuunia ei saa 400-asteiseksi.

  2. Lisää postaukseesi vielä, miten hyvä pitsa (Suomessa ei pizza, samapa tuo ) tulee syödä, eli sektorina hiukan rullalle käärittynä ja käsin. Tämän opin kaverin kanssa Milanossa Da Michelessä paikallisten opastuksella. Eli ei haarukkaa ja veitsiä

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.