Hedelmäinen jugurttipannari

Parhaat ideat syntyvät usein vahingossa, niin myös tämä pannukakkuresepti. Halusin tehdä maukkaan, mutta ruokaisan ja vähän terveellisemmän pannukakun, johon saisi upotettua jääkaappiin jääneitä purkkien ja puteleiden jämiä. Hedelmäinen jugurttipannari on onnekkaan sattuman maukas lopputulos, ja siitä on tullut koko perheen lempinaposteltava.

Jugurttipannarissa on proteiinia ja pullan maku

Olen tunnetusti pannukakkuihminen. Arkistoistani löytyvät esimerkiksi proteiinipitoinen ja vähäsokerinen mustikka-rahkapannari ja bravuurini banaanipannari, johon voi käyttää tummuneet banaanit.

Jugurtista tehty hedelmäpannukakku on näiden kahden ohjeen fuusio. Halusin tehdä ruokaisaa ja proteiinipitoista rahkapannaria, mutta en viitsinyt lähteä kauppaan. Jääkaapissa oli kuitenkin eräpäivää lähentyvä vaniljajugurtti ja purkillinen omenasosetta. Kokeillaas näistä!

Kokeilin, ja lopputulos oli mielettömän hyvä. Rakastan kademummaa, ja se maistuu jugurttipannarissa reilusti. Ihan kuin pullaa söisi. Hedelmäsose makeuttaa pannukakun luonnollisesti, joten sokeria ei tarvita paljon.

Hedelmäinen jugurttipannari taipuu lisukkeista riippuen herkuksi tai järkeväksi välipalaksi. Sipaise siivulle hilloa tai lado pannarin päälle raejuustoa, jolloin kyseessä on kunnollinen proteiinipitoinen ateria, joka pitää hyvin nälkää – mutta maistuu paremmalta kuin yksikään herapirtelö tai proteiinipatukka (onko muuten olemassa sellaista asiaa kuin oikeasti hyvä prodepatukka????).

VINK: Voit korvata kardemumman kanelilla, jättää sen pois tai käyttää sitä vain puoli teelusikallista.

VINK VINK: Jos käytät maustamatonta jugurttia, voit käyttää enemmän vaniljasokeria.

VINK VINK VINK: Kaikki vaaleat hedelmäsoseet sopivat tähän, esimerkiksi aprikoosi, persikka ja banaani. Voit käyttää vaikka Piltti-soseita.

Hedelmäinen jugurttipannari

  • 2,5 desiä vanilja/luonnonjugurttia
  • 6 desiä huoneenlämpöistä maitoa
  • 3 huoneenlämpöistä munaa
  • 1 desi omenasosetta
  • 4 desiä vehnäjauhoja
  • 1 teelusikallinen leivinjauhetta
  • 3 ruokalusikallista sokeria
  • 2 teelusikallista vaniljasokeria
  • 1 teelusikallinen kardemummaa
  • 0,5 teelusikallista suolaa
  • 50 + 25 grammaa voisulaa (taikinaan ja pellin voiteluun)

  1. Lusikoi jugurtti kulhoon ja sekoita se notkeaksi. Lisää joukkoon puolet maidosta ja munat. Sekoita hyvin.
  2. Sekoita toisessa astiassa kaikki kuivat aineet.
  3. Lisää jugurttiseokseen loppu maito, omenasose ja kuivat aineet. Sulata 50 grammaa voita ja kaada taikinaan. Sekoita hyvin ja anna taikinan seistä puoli tuntia.
  4. Pane uuni lämpenemään 225 asteeseen. Leikkaa uunipellille noin 25 gramman nokare voita. Anna pellin lämmetä uunissa, kunnes voi on sulanut. Ota pelti uunista ja kallistele sitä, jotta rasva leviää tasaisesti. Kaada taikina pellille ja paista pannukakkua uunin alatasossa noin 30 minuuttia. Pannari on valmista, kun sen pinta on tasaisen kullanruskea.

Hehee, sain muuten taltioitua hauskan kuvasarjan kulissien takaa. Seuraavat tapahtumat ovat tuttuja aikas monelle, joiden keittiössä häärää myös lapsi, koira tai kissa. 😀

Suolaisia ja makeita pannukakkuja

Kun nyt alkuun päästiin, niin meikäläisen arkistostahan löytyy pannariohjetta joka makuun.

Jos kaipaat ihan tavallisen pannukakun ohjetta, testaa maailman paras pannukakku. Sama ohje löytyy ties kuinka monesta lähteestä, enkä tiedä, mistä se on alunperin lähtöisin. Käytän omassa versiossani hieman vähemmän rasvaa ja sokeria kuin moni muu, mutta makeutta piisaa silti.

Dutch Baby on upea hollantilainen pannukakku, joka paistetaan pellin sijaan pannussa. Tähän pannukakkuun tulee poikkeuksellisen muhkeat reunat. Todellinen silmänilo vaikka brunssille!

Taikapannukakun juju on sen koostumuksessa. Taikina pitää sekoittaa hyvin varovasti, mutta lopputulos palkitsee, sillä taikapannariin muodostuu kolme kerrosta. Mausta ja koostumuksesta tulee mieleen kohokas. Kuin poutapilveä haukkaisit.

Ja jos et kestä blinien käryä, tee perunapitoinen blinipannari. Ohje toimii myös kesällä rapujuhlissa. Tee itse meheviä mummonkurkkuja ja lusikoi pannarin päälle rapu- tai savulohitahnaa, nam!

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.