Uusimmat tekstit

Näsinneula ravintola-arvostelu

Arvostelu: Näsinneulan ravintola nosti rimansa yläilmoihin ja ylitti sen

En ole vuosiin käynyt ravintola Näsinneulassa pitkällä illallisella. Kun opiskelin, Neula oli vielä kaupungin fine diningin kiistatonta kärkeä. Minulla ei ollut koskaan varaa syödä siellä, ja pelkkä ajatuskin Näsinneulassa syömisestä tuntui utopistiselta. Ylelliseltä, kiehtovalta ja herkulliselta. Onko piperryksen aika jo ohi? Kun aloin tienata, Tampereella tapahtui uudenlaisten ravintoloiden maihinnousu. Bertha, […]

kananmunakastike ohje

Lapsuusklassikko: Kalapuikot, uudet perunat ja kananmunakastike

Valkokastike, perunat, kala ja kananmuna. Tätä komboa varioitiin perheemme ruokapöydässä kesät läpeensä, kun olin pieni. Olin aika nirso ja pelkäsin ruotoista kalaa, joten kunnon kaloista söin vain lohta. Erilaiset kalajalosteet, kuten kalapuikot- ja pullat sekä pakasteseiti sen sijaan maistuivat. Oma tyttäreni syö kalaa monipuolisemmin ja rohkeammin. Hän maistelee silliä ja […]

Suolaiset parmesaanikeksit

Viikonloppuna pitää saada sipsejä, pähkinöitä tai vastaavia suolaisia naksuja tai helvetti on irti. Viime perjantaina tartuin kaupassa tutun salt & vinegar -sipsipussin sijaan parmesaaniin. Löysin nimittäin superhelpon keksireseptin, joka vaikutti siltä, että se tyydyttäisi suolanhimoni. En ollut väärässä. Käytin keksitaikinan pohjana tätä Maku-lehden ohjetta. Taikinaan tulee vain viittä raaka-ainetta, eikä […]

smetanalla maustettu jauhelihakastike ohje

Samettinen jauheliha-smetanabolognese

Vaikka ruokavaliomme painottuu kesällä kotimaisiin kasviksiin ja kalaan, tuli viime viikolla pyöräytettyä pitkästä aikaa bolognesekastiketta. Pakastimessa oli hirven jauhelihaa, joka piti käyttää loppuun, ja minulla oli pakkomielle tästä jauhelihakastikkeesta, jota kokkasimme ennen usein. Sitten resepti vain jäi johonkin, en todellakaan tiedä, miksi. VINK: Tomaattipohjaisen perusbolognesen juju on smetanassa, timjamissa ja […]