Uusimmat tekstit

oluessa haudutettu lammaskaali kaalipata kaalilaatikko

Tummassa oluessa haudutettu lammaskaali

Paljastan heti olevani huijari. Nimitän tätä ruokaa lammaskaaliksi, vaikka se on tehty naudasta. Kotimaisen luomulampaan löytäminen sunnuntaina kun on snadisti visainen tehtävä. Sokoksen lihatiski ammotti tyhjyyttään, mutta löysin onneksi alelaarista Tammisen naudan luullista keittolihaa. Luusta heruttuu ihanasti makua liemeen, joten nauta kelpasi nyt hyvin. Oluthyllystä mukaani lähti pari purkillista Nokian […]

ajankäyttä ajanhallinta kiireen ja stressin vähentäminen

Paloittele arki vähemmän ahdistavaksi

Maanantai. Maanantaiaamu. En ymmärrä aamuihmisiä ja vielä vähemmän ymmärrän niitä, joiden mielestä alkuviikko on mahtava tsäänssi. Maailma on muka täynnä mahdollisuuksia ja ovet joka suuntaan avoinna. Maanantaisin edessäni oleva viikko näyttäytyy lähinnä tällaisena.   Yritän pitää tämän blogini suht asiallisena, joten valitsin kuvaan raa´an porkkanan. Oikeasti tunnen maanantaisin olevani valtavan […]

Pikkuväen kanssa Pizzariumin pyöreitä pizzoja maistelemassa

(*Söin ja join ilmaiseksi ja sain herkkuja kotiinviemisiksi) Suosikkipizzapaikkani Tampereella ovat Sitko ja Pizzarium, tässä järjestyksessä. Nyt Pizzarium kuitenkin huohottaa aivan Sitkon niskaan, sillä paloina myytävien levypizzojen lisäksi valikoimaan on tullut perinteisiä ohuita ja pyöreäpohjaisia pizzoja. Pyöreitä pizzoja palojen oheen Kävimme maistelemassa Pizzariumin pyöreitä pizzoja muiden ruokabloggaajien kanssa. Tällä kertaa […]

parmesaani-röstiperunat

Peruna-parmesaanirösti uunissa ja sitruunasiika

Viime viikon quorn-wokin jälkeen palaan takaisin kotoisempien raaka-aineiden pariin, siis perunan. Olen tietoisesti opetellut syömään sitä nyt enemmän. Syksyn ja talven aikana olen kokannut esimerkiksi paahdettuja timjami-fetaperunoita, pestolla maustettua muusia, manteli-kermaperunoita ja paistinperunoita patatas bravas -tyyliin. Nyt tein ensimmäistä kertaa röstiperunoita, siis yhden valtavan röstin, eräänlaisen perunapizzan. Käytin reseptin pohjana […]