Uusimmat tekstit

sitruunarahkapiirakka ohje

Raikas sitruunarahkapiirakka

Kun olin lapsi, äidilläni oli tapana tehdä ananasrahkapiirakkaa. Hän ei ollut mikään leipojatyyppi, siis sellainen, joka pyöräyttää joka sunnuntai pellillisen pullia ja näpertää itse kaneliässät. Silloin, kun äiti leipoi, hän teki helppoja marja-, hedelmä- ja rahkapiirakoita sekä taateli- ja piimäkakkua. Viime viikolla minuun iski sitruunanhimo, ja kokkasin peräti kolme ruokaa, […]

paistettua parsaa ja poroa

Paahdettua parsaa ja kylmäsavuporoa

Ime parsaa – kyllä kiitos! Rouskutan tätä kevätherkkua nyt harva se päivä, sillä lyhyestä sesongista pitää ottaa kaikki irti. Minun mielestäni parsa on parhaimmillaan sellaisena, joko grillattuna tai nopeasti paistettuna. En koskaan keitä parsaa, ellen pane sitä keittoon, ja uunissakin parsaa tulee tehtyä aika harvoin. Rakastan rouskuttaa napsahtelevaa parsaa, ja […]

bloggaaminen

10 asiaa, joita et tiennyt minusta

10 asiaa, joita et tiennyt minusta -aihe on taas aktivoitunut blogeissa. Rakastan sekä kirjoittaa että lukea kaikenlaisia listauksia, ja 10 asiaa -otsikko paljastaa bloggaajista yllättäviä, hauskoja ja arkojakin asioita. En esimerkiksi olisi uskonut, että WTD Nata on haaveillut lapsena pankkivirkailijan urasta tai ollut heppahullu. Ja Punavuori Gourmetin olutguru Anikó on […]

Kotitekoiset tortillasipsit ja raikas guacamole

Tein Euroviisu-viikonloppuna itselleni kunnon mätöt. Kun Villekin vielä häippäsi pokeri-iltaan, sain herkutella omassa rauhassa, muahhahhahhah! Paahdettujen pikkupaprikoiden eli pimientos de Padrónien lisäksi tein itse uunissa paahdettuja tortillasipsejä ja guacamolea. Suosittelen kotitekoisten sipsien testaamista todella lämpimästi. Nachojen tekeminen vaatii vain uunipellin, öljyä, perusmausteet ja parikymmentä minuuttia aikaasi. Lopputulos on niin syntinen, […]