Uusimmat tekstit

mantelikuorrutteiset kermaperunat resepti

Mantelikuorrutteiset kermaperunat kalan kera

Syksyllä aloittamani operaatio ”enemmän kotimaista perunaa pöytään” jatkuu. Eilinen loskasää veti mielen vähän apeaksi, ja halusin häpeilemättömän kermaista lohturuokaa. Tein siis kalaruoan lisukkeeksi vanhat kunnon kermaperunat, enkä säästellyt höysteiden määrässä. Halusin perunoihin ekstrarapean kuorrutuksen, joten ripottelin niiden päälle sekä parmesaania että mantelilastuja. Tuon ihanan ruskeaksi kropsuksi paahtuneen kuoren alla oli […]

kikhernepasta voi-sitruunakastikkeessa

Maailman helpoin ja maukkain kasvisruoka: kikhernepasta voi-sitruunakastikkeessa

Tämä ruokalaji syntyi vahingossa eräänä laiskana tiistai-iltana. Muistan, että se oli tiistai, koska silloin tulee lempiohjelmani, tv-draaman helmi Satuhäät. Satuhäitä kun ei voi katsoa ilman oikeanlaista ruokaa. Syön silloin mieluiten jotain himoruoistani, esimerkiksi pastaa tai jotain mausteista pöperöä. Mutta voi ei: olimme unohtaneet käydä kaupassa! Kuivakaapissa oli kikherneitä ja pastaa, […]

tulinen sienipasta ainekset

Mesoava tv-kokki ja chilinörtti – 9 ruokamaailman ihmistyyppiä

Rakastan tyypittelyä ja listauksia. Siis minähän en stereotypioi, koska olen valtavan avarakatseinen persoona. Mutta minkäs teet, kun ihmiset vain loksahtavat niin mukavasti omiin lokeroihinsa. Nyt päätin listata ihmistyypit, joita ruokamaailmasta löytyy. Siis ravintoloista, kokkiohjelmista, blogeista ja ruokapöytien äärestä. 1. Parrakas lihahifistelijä ÄIÄ! ÄIÄ! Lihahifistelijällä on metsuriparta, vanttera runko ja ruutupaita, […]

vispipuuro resepti

Puolukkavispipuuro ja piparkakkuvaahto

Tämä resepti sai alkunsa sen kaikkein pienimmästä ainesosasta, nimittäin piparkakuista, joita tuossa pöydällä on edelleen joulun jäljiltä. Olen jo jonkin aikaa miettinyt, miten tavallisen puolukkavispipuuron voisi maustaa. Päätin tehdä puuron lisukkeeksi piparkakkumurusilla maustetun vaniljavaahdon, jotta pääsisimme kekseistä eroon. Pari vinkkiä ennen kuin hyppäämme reseptin pariin. Ensinnäkin, vispipuuron vaatima nestemäärä vaihtelee […]