Uusimmat tekstit

avokadopastan ohje

Limellä ja chilillä maustettu katkarapu-avokadopasta

Kuten olette saattaneet huomata, minulle iskee aina himo johonkin raaka-aineeseen, johon liittyviä reseptejä alkaa puskea blogiin. Intoiltuani perunasta, appelsiinista ja punajuuresta on avokadon vuoro. Perjantaina pyöräytin anoppilassa niin kauniin ja herkullisen guacamolen, että jatkoin avokadon parissa seuraavanakin päivänä ja tein avokadopastaa. Hanna ja Alexander Gullichsenin tutuksi tekemässä originaalireseptissä on hieman […]

Ravintola Henriks Tampere arvostelu

Kyllä ei tästä iltapala paremmaksi muutu – Henriksin Mielensäpahoittaja-menu

(*Söin ja join ilmaiseksi) Henriksistä on tullut yksi suosikkipaikoistani Tampereella. Huomaan suosittelevani ravintolaa tuon tuosta, kun ihmiset kyselevät vinkkejä illallis- ja brunssipaikoista. Ihastuin syksyllä Henriksin brunssiin, joka on tehty pieteetillä. Kaikki valmistetaan itse perunalastuista ja leivästä lähtien. Pää- ja jälkiruoka tarjoillaan pöytään, mikä tuo brunssiin pientä ylellisyyden tuntua. Henriks tarjoilee […]

Lindströminpihvit härkiksestä, hunajajuurekset ja fetakastike

Kaikista lihankorvikkeista härkis on nykyään perheemme ehdoton suosikki. Se on kotimainen, tunnistan kaikki ainesosaluettelon ainekset, ja niitä on suht vähän. Härkistä on myös helppo käyttää ja muunnella erilaisiin ruokiin. Lisäksi se on ruokaisaa. 250 gramman paketillinen härkäpapurouhetta paisuu nesteessä niin paljon, että se vastaa puolen kilon jauhelihapaketillista. Härkis-punajuuripihvejä saa nyt […]

Ravintola Wistub Alsace arvostelu

Wistub Alsace nousi komeasti uudelle tasolle

(*Söin ja join ilmaiseksi) Laukontorilla sijaitseva Wistub Alsace on niitä ravintoloita, joista en ole oikein saanut otetta. Kun ravintola avattiin, alsacelainen keittiö kuulosti kivalta poikkeukselta tässä burgereiden ja pippuripihvien luvatussa kaupungissa. Uusi kapteeni kääntää keittiön ruorin Ensikosketukseni Wistubiin vuonna 2010 oli kuitenkin pettymys. Söimme Citydealin tarjousillallisen, joka oli juuri ja […]