Uusimmat tekstit

kasvisgulassi ja perungnocchit resepti

Kasvisgulassikeitto gnocchien kera

Voisin elää koko talven mausteisilla keitoilla. Salaatin söin viimeksi joskus marraskuussa, ja kokemus oli todella tympeä. Kroppani vaatii nyt lämpöä ja sisäistä halailua. Kun pakkanen alkoi kiristyä, keittelin kotiin hyggen tuoksua pyöräyttämällä kasvisgulassin. Halusin soppaan jotain helposti toteutettavaa ekstraa, ja päätin korvata keiton perunat perunasta tehdyillä pastapalleroilla eli gnoccheilla. Ideana […]

ravintola los Pollos arvostelu

Los Pollosin uutta listaa maistelemassa: Aina vain paranee!

(*Söin ja join ilmaiseksi) Koskikeskuksen kellarikerroksessa sijaitseva kanaravintola Los Pollos on yksi viime aikojen parhaita löytöjäni. Kirjoitin Pollosista ravintola-arvostelun viime kuussa, ja pari viikkoa sitten pääsin taas ravintolan patojen äreen, tällä kertaa ilmaiselle illalliselle Tampere Fooc Clubin bloggaajaporukalla. Ideana oli testata Pollosin uusi menu, eikä kuvani ravintolasta notkahtanut milliäkään alaspäin […]

vaniljainen appelsiiniriisi ohje

Vaniljainen appelsiiniriisi ja paahdettu manteli

Olen rakastunut. Nimittäin televisio-ohjelmaan. Löysin Yle Areenasta sattumalta Ruoka-aikoja-dokumenttisarjan, jossa tutkitaan brittiläisen ruokakulttuurin muuttumista 50-luvulta 90-luvulle. 50-luvun alku oli yhtä ankeaa saarivaltiossa kuin Suomessakin: perunaa, leipää laardilla, niukkoja maksa-annoksia, kylmäkaappeja ja nopeasti pilaantuvia elintarvikkeita. 60-luvulla ruokailuhetkiin alkoi tulla hieman iloa. Mausteita, kasviksia, kunnon leipää, voita ja makeita herkkuja. Sarjaa katsottuani […]

oluessa haudutettu lammaskaali kaalipata kaalilaatikko

Tummassa oluessa haudutettu lammaskaali

Paljastan heti olevani huijari. Nimitän tätä ruokaa lammaskaaliksi, vaikka se on tehty naudasta. Kotimaisen luomulampaan löytäminen sunnuntaina kun on snadisti visainen tehtävä. Sokoksen lihatiski ammotti tyhjyyttään, mutta löysin onneksi alelaarista Tammisen naudan luullista keittolihaa. Luusta heruttuu ihanasti makua liemeen, joten nauta kelpasi nyt hyvin. Oluthyllystä mukaani lähti pari purkillista Nokian […]