Uusimmat tekstit

quornin maku quorn-resepti

Kasviswokki paahdetun quornin ja pähkinöiden kera

Maistuisiko tärkkelyksellä kasvatettu sieniproteiini? Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin ei helvetissä. Suurin piirtein tämä oli ensireaktioni, kun kuulin pari vuotta sitten quornista. Se on lihankorvikkeeksi tarkoitettu mykoproteiinivalmiste. Mykoproteiini tehdään Fusarium venatum -sienestä ja jalostetaan tofumaiseksi ruoka-aineeksi. Suuressa osassa quorn-tuotteista on sidosaineena kananmunaa, mutta Suomessa myydään jo ainakin vegaanisia quorn-nugetteja. […]

Wanha Posti oma olut olutvalikoima

Oluttrendejä maistelemassa Wanhassa Postissa

(*Söin ja join ilmaiseksi) Olen kuullut huhuja, että ipat alkavat olla so last season. Huomattuani Hämeenkyrössä, että maalaismarkettienkin hyllyt notkuvat peruslagerin lisäksi ipaa, totesin, että niin se taitaa olla. Jos haluat olla varteenotettava hipster, joka nyrpistelee nenäänsä tavisten jutuille, valitset tuoppiisi saisonin. Aavistukseni saivat vahvistusta, kun kävin Wanhan Postin nimikko-oluen […]

Punajuuri-ohrasalaatti

Punajuuri-ohrasalaatti paahdettujen pähkinöiden ja juuston kera

Keksin joulupöytäämme salaatin, josta tuli yksi tämän joulun suosikeistamme. Paahdetuilla saksanpähkinöillä ja vuohenjuustolla höystetty punajuuri-ohrasalaatti teki kauppansa myös perinteisen rosollin ystäville. Pidin salaatista, koska se oli ytimeltään niin suomalainen. Punajuuri ja ohra ovat perinteisiä, hienoja raaka-aineita, joihin juusto ja pähkinät tuovat kivaa twistiä. Lisäksi salaatti on helppo valmistaa ja se […]

Pienennä ruokahävikkiä ja säästä rahaa – 6 helppoa vinkkiä

Olin pyllähtää tuolilta alas, kun törmäsin Ylen uutiseen kotitalouksien ruokahävikistä. Olen puhunut monesti siitä, miten paljon ruoan roskiin heittäminen ahdistaa minua. Nyt ahdistukseni pärähti tappiin, sillä suomalaisten kotitalouksien vuosittainen ruokahävikki vastaa 100 000 henkilöauton päästöjä. Heitämme joka vuosi 450 miljonaa kiloa ruokaa roskiin. Rahassa se tarkoittaa 500 miljoonan euron syytämistä […]