Uusimmat tekstit

helppo ja nopea paprikakeitto

Samettinen paahdettu paprikakeitto

Minulla on uusi lempiraaka-aine: paprika. Juu juu, se ei ole nyt kaikkein fiksuin, sesongin mukaisin ja edullisin kasvis, mutta en mahda himolleni mitään. Pidän paprikasta etenkin uunissa paahdettuna, pannulla kuullotettuna ja grillattuna, jolloin sen makeus oikein herahtaa pintaan. Ja kun tähän makeuteen yhdistetään hieman karsinogeenejä, lopputulos on vastustamaton. Ideoin eilen […]

Downton Abbey -tunnelmaa Näsilinnan ravintola von Nottbeckissa

(*Join ja söin ilmaiseksi) Kiinnostaisiko lähteä bloggajaporukalla ravintola von Nottbeckin tarjoamalle illalliselle? Ai että kiinnostaako. Raivasin täpötäydestä kalenteristani vapaan illan heti, kun Chef Santeri kyseli asiasta. Koska kaikki lukijani eivät tunne Tamperetta, heitetään tähän pieni historiallinen infopläjäys. Tampereella 1800-luvun lopulla vaikuttanut von Nottbeckien suku rakennutti upean Milavida-kartanon, joka tunnetaan rahvaan […]

Kas näin puhdistetaan hopeat, kas hopeat puhdistetaan näin

Gydaa täältä Janican porvarisnurkasta. Tänään meillä on aiheena tuo joka kodin arkinen, paljon päänvaivaa meille pikkurouville aiheuttava toimenpide, nimittäin perintöhopeiden puhdistaminen. Isotäti Gyggen-Hylderin liemivateihin ja vaaseihin kertyy vuosien saatossa ajan patinaa, ja mikä onkaan ikävämpää kuin tarjoilla sunnuntaipäivällisillä vasikanpääleikettä tummuneelta lautaselta. Siispä esiliinat rusetille ja toimintaa! Tällainen herttainen ja melko […]

Arvostelu: Brunssi on Hämeensillan Fazerin ylpeys

Mennään Fazerille kahville. Miten hykerryttävältä tuo lause kuulostikaan, kun olin lapsi. Rakastin Anni Swanin ja Mary Marckin tyttökirjoja, joissa kaupunkilaisperheiden vesat kävivät Fazerilla kahvilla, filosofoimassa ja vakoilemassa ihastuksiaan. Lapsena ajattelin, että Fazerilla juotu kahvi on parempaa, leivonnaiset makeampia ja atmosfääri kaikin puolin intresantti ja sofistikoitunut. Ei varmaan tarvitse kertoa, kuinka […]