Uusimmat tekstit

Kun ei muutakaan tekemistä ollut: valkosuklaa-juustokakku punaherukalla

Taiteilin toissaviikonloppuna tämmöistä. Harmonisen makuidyllin luominen edellytti tätä. Tuossa ei edes ole läheskään kaikki. Oikeasti keittiömme oli yhtä kippokasaa tehtyäni tämän valkosuklaa-juustokakun punaherukkamarmoroinnilla (kiesus mikä sana). Sain olla melkein koko päivän ihan yksin, edes koira ei ollut täällä tassuttelemassa ja kerjäämässä. Niinpä päätin tehdä juustokakun hieman pidemmän kaavan mukaan. Helppo […]

Kaunista tähteistä: helppo ja raikas ruohosipulipesto

Terveiset taas täältä tähteiden ääreltä. Otan pienen varaslähdön ensi viikolla starttaavaan Hävikkiviikkoon. Se sytyttää minut jopa enemmän kuin mikään kaupunkifestivaali tai fine dining, koska jaksan aina paasata tähteiden hyödyntämisen puolesta. Tampereen Hävikkiviikolla tarjolla on myös sitä kaupunkielämää ja fiinimpää ruokaa. Torstaina 10.9. kello 11 alkaen Keskustorilla starttaa Saa syödä -tapahtuma. […]

Näin taltutat syysmasennuksen: piehtaroi siinä sydämesi kyllyydestä ja vielä pari kertaa päälle

Kun on ikävä. Tosin nyt olen päättänyt kohdata syksyn positiivisen kautta. Heh heh, kuulen naurunne tänne asti. Mutta ihan oikeasti. Syksy on tullut. Syksy on syksy, se ei ajatusjumpalla ja vikinällä muuksi muutu. En voi venyttää kesää tahdon voimalla, vaikka kuinka sitkeästi sipsuttaisin nahkasandaaleilla vesisateessa. Sorsapuiston kesäkahvila Pulu on suljettu, […]

Vähentääkö demonisointi lihansyöntiä?

Toimittajakollegani Ville Vaarne kirjoitti Ylen sivuille kiinnostavan kolumnin otsikolla Tuen possujen ja nautojen tappamista – auttakaa minua lopettamaan. Jutun lopussa Ville pohtii, pitäisikö lihansyönti saada vaikuttamaan mahdollisimman junttimaiselta, jotta ihmiset vähentäisivät sen syömistä. Lihaorgioille pitäisi siis tehdä sama kuin tupakanpoltolle. Siitä pitäisi tehdä vastenmielistä, vanhanaikaista ja noloa. Villen juttu on […]