Uusimmat tekstit

Siis…siis tää viinihän maistuu ihan turpeelta

Reilu viikko sitten kävin ensimmäistä kertaa Muumimaailmassa. Päivän päätteeksi oli sellainen olo, että äiti tarvitsee nyt vähän viiniä. Saimme pariksi tunniksi nukuttajan tyttöselle ja livahdimme miehen kanssa Frenckellin sisäpihalle, missä Kukkaisviikkojen Viinikylä oli viimeistä iltaa. Viinikylä tuntuu herättävän ihmisissä aika ristiriitaisia tunteita. Joillekin tämä on kesän must-listalla, samaan tapaan kuin […]

Pseudoterveellistä mättöä: Meksikolainen kasvismunakas

Kasvikset ovat nyt niin halpoja, että jopa Stockan Herkusta selviytyy lauleskellen ulos. Ostin eilen kolme valtaisaa, hienoa kesäkurpitsaa, hinta rapiat kolme euroa. Tiedossa onkin nyt paljon vegereseptejä, koska kun kasvikset ovat näin hyviä, en näe mitään järkeä paistella joka päivä eläintä lisukkeeksi. Kasvikunnan proteiinilähteistä suosikkejani ovat pavut. Kyllä vain. Pidän […]

Jörn´s Döneriä kannattaa jonottaa, satoi tai paistoi

Olen kärsinyt. Vuosia. Tuskissani, turhaan ja tarpeettomasti. Ulissut kipuani tienposkeen viskattuna, kuunnellut yksinäistä tuskanhuutoani autiomaassa. Antakaa minulle kebabia, hyvää sellaista! Kebsukkaa, jossa on hyvää lihaa, tuoreita yrttejä, muitakin vihanneksia kuin kaaliraastetta ja raaka tomaattilohko. Maukkaampia kastikkeita, joita on juuri sopivasti, eivätkä närästys ja jano herätä minua aamuyöllä (no okei, usein […]

Tilli sydän minttu

Tilli. Suomalainen yhdistää sen useimmiten uusiin perunoihin, kalaruokiin ja erilaisiin kermaviilikastikkeisiin. Tilli on meillä perinteisesti kesäyrtti, jota käytetään mielestäni aika yksipuolisesti. Voimakas ja kirpeä maku ei myöskään iske kaikkiin. Inhat muistot koulun tillilihasta ovat voineet viedä maun koko yrtistä. Itse tosin rakastan tillilihaa, mutta tiedän, että monella on ruoasta ja […]