Uusimmat tekstit

Beaujolais Nouveau – uuden sadon viini

Olemme parin vuoden ajan haksahtaneet syksyllä uuden sadon viiniin, joka tunnetaan nimellä Beaujolais Nouveau. Kyseessä on siis kuluvan vuoden rypäleistä tehty viini, jota tehdään Beaujolais´n alueella Gamay-rypäleistä. Viini valmistetaan macération carbonique -menetelmällä eli maseraatiolla, jossa rypäletertut pannaan käymisastiaan kokonaisina. Astian pohjalla olevat tertut murskaantuvat painon alla, ja tertuista valuva mehu […]

Että semmoinen ravintolakatsaus

Piti ottaa järkkärillä laadukkaita kuvia Sandron ruoista. Piti pohtia monipuolisesti ja perusteellisesti makuja, palvelua ja tunnelmaa. Piti mennä nukkumaan ihmisten aikaan, koska arkirytmi. Piti piipahtaa sunnuntaina vielä taidenäyttelyssäkin tai testata Harju Dönerin kebab. Tulikin kiireen aiheuttama skumppapaniikki ja yllättävä nousuhumala, sotkuisia kännykkäkuvia ja sitten joku alkoi puhua jotain Mustasta Härästä […]

Glögi sinulle, joka inhoat ällömakeaa

Glögikiintiöni tulee yleensä täyteen reilusti ennen joulua. En vain kestä sitä imelää makeutta, jolla suuri osa glögeistä on pilattu. Sen sijaan pidän reilusti maustetuista glögeistä ja hehkuviineistä. Nyt tein oivallisen löydön. Stockalta tarttui mukaani purkki Marlin sokeritonta glögiä. Juomaan ei ole lisätty muuta sokeria kuin se, mitä rypäle- ja karpalomehussa […]

Auta kädetöntä tunaria

Enpä olisi uskonut kirjoittavani koskaan tällaista postausta, mutta kerta se on ensimmäinen ja viimeinenkin. Hyvät ihmiset. Tarvitsen apuanne sisustus/askartelu/tuunausongelmaan. Nnnnnngh. Edellisten sanojen sanominen tuntuu samalta kuin villatumpun hankaaminen hampaiden välissä. En osaa tehdä käsilläni mitään, paitsi tuota ruokaa, ja vähän siivota ja meikata. Vihaan askartelua, käsitöitä ja kodin sisustuksen jatkuvaa […]