Uusimmat tekstit

Joulutorttuja kullekin säädylle

Rakastan joulutorttuja niin paljon, että teen näitä vierasvaraksi muulloinkin kuin vain jouluna. Joulun alla olen pyöräyttänyt kolme erilaista torttuerää varioiden täytteitä ja voitelua. Ensimmäiset leipomukset saivat täytteekseen omena-kanelimarmeladia. Hedelmäkorissa lojui yksinäinen omppu, ja lohkoin sitä hieman hillon joukkoon. Näitä torttuja en voidellut, ja tupruttelin päälle tomusokeria ja kanelia. Valtaosa kahviloissa […]

Koiramäen yössä

Piipahdimme männä viikolla Särkänniemen Koiramäessä. Siellä vietetään joulua melkein loppiaiseen asti, eli tässä on yksi hauska tapa viettää vaikka välipäivät. Toisaalta hinta on aivan omilla kipurajoillani. Alle 3-vuotias pääsee alueelle ilmaiseksi, mutta S-kortillakin pulitettavaa jää 13 euroa per nuppi. Normaalihinta on 15 euroa. Alueella on toki kaikenlaista mukavaa tekemistä ja […]

Koskenlaskija-chorizokeitto

Jos siinä on juustoa, chiliä ja rasvaista makkaraa, voiko mennä vikaan? No ei voi. Täällä kärsittiin taannoin sitkeästä flunssasta. Kahvi ja kaikenlaiset pureksittavat ja hankalasti nieltävät ruoat olivat pannalistalla, koska jokaisen perheenjäsenen kurkku oli kuin santapaperilla hiottu. Siispä söimme keittoa. Erittäin rasvaista, mausteista ja maukasta sellaista. Kas näin. Koskenlaskija-chorizokeitto: 150 […]

Arvostelu: Izakaya Nomu yllättää perunalla

Tänä syksynä Maruseki sai fuusiosisaren Kyttälään. Leo Suzukin uusi ravintola Izakaya Nomu ei ole perinteinen japanilainen. Listalta löytyy sushin ja sashimin lisäksi hampurilaisia, pihvejä, vartaita ja erilaisia sormiruokia. Idea on samanlainen kuin Hans Välimäen Masussa, siis rennompaa ruokaa yleisaasilaisella otteella. Testasimme ravintolan torstai-iltana. Varaus kannatti tehdä, sillä sali oli alkuillasta […]