Uusimmat tekstit

Fenkolilla ja kaalilla höystetty salamipasta

Tämä ei ehkä ole paras resepti kuumana sunnuntai-iltana, ellei himoitse darran vuoksi suolaa, rasvaa ja chiliä. Halusin kuitenkin jakaa tämän, sillä olen niin ihastunut chilin, tomaatin ja fenkolin pyhään kolminaisuuteen. Tulisuus, suolaisuus, makeus ja yrttisyys täydentävät ja taittavat toisiaan hyvin. Jos ruoka on vain ja ainoastaan tulista ja sen lisäksi […]

Arvio: Pyymäen kahvila on keidas karussa ympäristössä

Tuomiokirkonkadulle hiljattain avattu Pyymäen leipomon kahvila Oma on jo nyt saavuttanut melkoisen suosion. Siitä huolimatta, että kahvilan sijainti ei ole paras mahdollinen, vaikka se onkin ihan Hämeenkadun risteyksessä. Mutta katsokaapa tätä kuvaa. Kuinka moni nopeasti ohi viipottavat tajuaa, että tämä talonrötiskö kätkee sisäänsä ison, kauniin ja viihtyisän kahvilan? Elementtiboksista löytyy […]

Food is Art goes sweet – om nom nom…

Food is Art valtasi Tampereen kauppahallin taas perjantaina ja lauantaina. Tällä kerralla teemana olivat jälkiruoat, ja sehän sopi kaltaiselleni herkkupersaukselle. Jälkiruoat maistuivat myös niille seurueemme jäsenille, jotka eivät ole samalla tavalla makean perään. Herkkurasteilta tarttui mukaan taas pari ideaa, joita pitää jossain vaiheessa kokeilla kotosalla. Aion testata ainakin raparperin ja […]

Lisää kotimaisia konditorioita Tampereen keskustaan

Tampereen kahvilakulttuurissa tuntuu tapahtuneen muutaman vuoden sisällä selvä muutos. Perinteiset, kotimaiset kahvilat ja konditoriat ovat yhtäkkiä trendikkäitä. Jenkkihenkiset ketjut, kuten Wayne´s Coffee ja Coffee House tuntuvat persoonattomilta ja hiukan nukkavieruilta. Jättimäiset raakapakastemuffinit ja makusiirapit olivat 10-15 vuotta sitten kuuminta hottia. Nykkiläistä sykettä apinoivissa paikoissa tuli notkuttua itsekin baskeri vinossa ja […]