Uusimmat tekstit

Hunajaiset yrttisämpylät

Aurinkoisina päivinä iskee leipomishimo, etenkin himo itse tehtyyn leipään. Pyöräytin viikonloppuna pari pellillistä yrteillä ja hunajalla maustettuja sämpylöitä, jotka tekevät kaupanpäällisiksi kodista todella hyväntuoksuisen. Jankutan nyt samaa asiaa kuin tuskastuttavan monta kertaa aikaisemmin. Olen todella suurpiirteinen kokki. Käytän mittoja yleensä vain a.) kokeillessani reseptiä ensimmäistä kertaa, b.) käyttäessäni jotain todella […]

Arvostelu: Hotelli Tammerin brunssi nostaa arjen yläpuolelle

Sen takia kannatti paastota koko sunnuntaiaamu. Sen takia kannatti sinnitellä edellinen iltapäivä ja ilta leivällä ja hedelmillä. Siitä kannatti pulittaa 28 euroa. Sinne kannatti raahautua, vaikka harmaa taivas ja takatalvi ketuttivat. Sen vuoksi kannatti luopua periaatteistaan ja ajaa auto sinne pirun Hämpin Parkkiin, jonka vuoksi Tullin alue on vieläkin kuin […]

Yrttinen kasvispasta

Taas tuli todettua, että valmiit mausteseokset ja liemikuutiot häviävät tuoreille yrteille kuusi nolla. Teimme pääsiäisestä yli jääneistä juureksista ja yrteistä simppelin kasviskastikkeen pastan lisukkeeksi. Lipstikka ja rosmariini osoittautuivat loistavaksi maustepariksi. Näillä voimakkailla yrteillä kasvisruokaan saa kutkuttavaa mehevyyttä. Kasvisruoan haaste kun on usein umamin aromin puuttuminen. Veden kielelle nostattavaa umamia on […]

Ravitsemusterapeutti herkkulakossa, miksi oi miksi?

Löysin peräkkäisinä päivinä kaksi hyvin erilaista tekstiä samasta aiheesta: herkuttelusta ja syömisestä. Molemmat herättivät niin paljon ajatuksia ja tunteita, että päätin työntää vielä oman lusikkani tähän ihrasoppaan. Rosa Meriläinen ylistää Helsingin Sanomien tuoreessa kolumnissaan syömisen ihanuutta. Meriläinen teilaa salaattilounaat ja kertoo kokemuksiaan nuivista tyypeistä, joiden kanssa syöminen on lähinnä sitä, […]