Uusimmat tekstit

Viinikastike zabaione ja paahdetut persikat

Zabaione, zabaglione, sabayon, sabaion, sabajón. Suklaarasian inhokkikonvehdilla on monta nimeä. En tosin ymmärrä, miten joku ei pidä täyteläisestä italialaisesta viinivaahdosta. Ikivanha herkku Italiasta Munankeltuaisista, sokerista ja makeasta viinistä tehty zabaione on keksitty ilmeisesti jo 1400-luvulla. 1500-luvulla zabaionesta tuli toscanalaisen Caterina de Medicin suuri herkku. Yksinkertainen, mutta elegantti jälkiruoka levisi hiljalleen […]

Batatas bravas ja uunilohi – alakuloa torjuva väripommi + alekoodi

(*Kaupallinen yhteistyö Lunetten kanssa. Postaus sisältää affiliate-linkkejä.) Tämä postaus aloittaa juttusarjan, josta olen valtavan innoissani. Teen Lunetten kanssa yhteistyön, jossa käsittelen kuukautisia, hormoneja ja ravinnon vaikutuksia naisten hyvinvointiin. ”Ostatko maitopurkin ja kuukupin?” Lunette valmistaa kotimaisia kuukuppeja ja niiden puhdistusvälineitä ja tekee työtä kuukautisten normalisoinnin puolesta. Lunetten kuukupit ovat tuttuja apteekeista […]

Kahden juuston kantarellilasagne

Kantarellihuuma jatkuu! Tällä kertaa sunnuntairuoaksi syntyi pehmeä, kahden juuston kantarellilasagne. Jätimme tomaatin kokonaan pois, jotta hapokkuus ei peittäisi sienen mietoa makua. Mieluummin kostea kuin kuiva lasagne Lasagnelevyjen väliin sujahti salvialla maustettua sieni-kasvismuhennosta, reilusti béchamelkastiketta ja rucola-munavaahtoa. Voi miten ihana, täyteläinen ja juustoinen tästä sienilasagnesta tuli! Salvia antoi sienimuhennokseen ytyä ja […]

Sitruunaposset – laiskan kokin luksusherkku

Lemon posset kuulostaa samalla tavalla hienolta jälkiruoalta kuin soufflé, ganache ja kaikki muut herkut, joita en osaa tehdä. Totta puhuakseni tajusin vasta kaksi vuotta sitten, että ahaa, posset on siis tämmöinen pannacottan tyyppinen juttu. Samalla ravintolakäynnillä selvisi, että kyseessä on maailman helpoin jälkiruoka, joka vaatii vain kolme raaka-ainetta ja aikaa. […]