helpot suklaahippukeksit

Ihanan överit amerikkalaiset suklaahippukeksit

Esikoiseni on rakastunut suklaahippukekseihin. Äiti ehkä vähän pyöritteli silmiään, kun jälkikasvu kiljui riemusta nähtyään Starbucksin. Sinne kuitenkin mentiin, kaikkien yksilöllisten pikkukahviloiden sijaan. Tilasimme hulppean mansikkajuoman ja valehtelematta pään kokoisen suklaahippukeksin. Tytär tykästyi keksiin ja toivoi, että leipoisimme samanlaisia suklaakeksejä kotona. Niitähän sitten leivottiin. Helpot, amerikkalaiset suklaahippukeksit on alun perin Tiia Rantasen ohje, jota muokkasin hitusen.

Keksit saavat jäädä pehmeiksi

Nillittäjä voisi sanoa, että no mikä näistä kekseistä muka tekee amerikkalaisia. Vastaus: överiys. Voissa ja sokerissa ei säästellä, ja suklaatakin keksitusinaan sujahtaa levyllinen.

Amerikkalaiset suklaakeksit ovat siis ylenpalttisia. Lisäksi ne ovat hieman pehmeitä. Semmoisia sitkaita, jotka taipuvat, eivätkä murene heti. Sitkaus varmistetaan runsaalla voilla ja maltillisella paistoajalla. Keksit saavat jäädä mieluummin jopa liian pehmeiksi kuin paistua läpikypsiksi.

Amerikkalaiset suklaahippukeksit ovat siis vähän kuin keksimaailman mutakakku.

Älä pihtaile suklaassa

Tiia on ottanut oman ohjeensa jostakin jenkkiruokalehdestä. Hän kertoo laittavansa taikinaan puolet enemmän suklaata kuin alkuperäisessä ohjeessa suositellaan (alkuperäinen määrä on 100 grammaa). Eri suklaalaatuja voi myös sekoitella, ja suklaan lisäksi taikinaan voi sekoittaa vaikka M&M -karkkeja, Marianne-rouhetta, kuivattuja hedelmiä, nonparelleja tai mitä ikinä keksitkään.

Minä aloitin skandinaavisella varovaisuudella ja käytin 150 grammaa tummaa suklaata. Se oli sopivasti, mutta ei yhtään liikaa. Voit huoletta murustaa taikinaan koko Fazerin sinisen, sillä näissä kekseissä enemmän on enemmän!

VINK: Paistoaika riippuu keksien muodosta ja koosta. Mitä pulleampi keksi, sitä pidempään se kypsyy. Jos muovailet keksit hyvin ohuiksi, tasan 5 minuuttia lienee niille aivan riittävä paistoaika.

VINK VINK: Keksit litistyvät ja leviävät uunissa, joten jätä niiden välille hyvin tilaa. Keksejä ei myöskään tarvitse muovailla kovin litteiksi. Meidän pulleat keksimme olivat raakoina taikinapalloja.

VINK VINK VINK: Jos käytät vähäsuolaista margariinia, voit käyttää enemmän suolaa.

Amerikkalaiset suklaahippukeksit

9-12 reilun kokoista keksiä

  • 100 grammaa pehmeää voita
  • 1,5 desiä tummaa sokeria
  • 1,5 desiä valkoista sokeria
  • 1 teelusikallinen vaniljasokeria
  • 2 munaa
  • 4,5 desiä vehnäjauhoa
  • 1 teelusikallinen ruokasoodaa
  • teelusikan kärjellinen suolaa
  • 150-200 grammaa rouhittua suklaata

  1. Leikkaa voi kuutioiksi ja anna sen pehmetä huoneenlämmössä tai sulata se mikrossa. Vatkaa tumma ja vaalea sokeri sekä vaniljasokeri voin joukkoon tasaiseksi massaksi.
  2. Vatkaa munat taikinan joukkoon yksi kerrallaan, koko ajan sekoittaen.
  3. Sekoita toisessa kulhossa kuivat ainekset. Lisää ne vähän kerrallaan taikinaan. Sekoita, mutta älä vaivaa pitkään, ettei taikinaan tule sitkoa.
  4. Sekoita lopuksi suklaamuruset taikinaan.
  5. Levitä uunipellille leivinpaperiarkki. Muovaile taikinasta 9-12 palleroa. Aseta ne väljästi pellille. Paina palleroita hieman päältä, mutta älä litistä niitä voimakkaasti.
  6. Paista keksejä 200 asteessa uunin keskiosassa 5-10 minuuttia keksien koosta riippuen. Keksit ovat valmiita, kun niiden pinta on tummunut hieman, mutta ne saavat olla pehmeitä, kun otat ne uunista.
  7. Nosta keksit kuumalta pelliltä ritilän päälle tai toiseen astiaan. Näin keksit jäähtyvät, mutta eivät jatka kypsymistä kuumalla pellillä.

parhaat suklaahippukeksit

Helppoja, vegaanisia ja suolaisia keksejä

Kekseistä tuli todella hyviä. Sitkaisia, muhkeita ja suklaisia. Paistoin niitä noin 8 minuuttia. Ensi kerralla otan pellin rohkeasti pois jo noin 6 minuutin kohdalla, jotta cookie dough -vaikutelmaa tulee vielä enemmän. Taikinaa voisi syödä myös raakana vaniljajätskin kera, mmmmmm…….

Suklaahippukeksit onnistuvat myös vegaanisina. Vegaanisissa valkosuklaakekseissäni on hieman sitruunaa ja reilusti vegaanista valkosuklaata, jota saa ainakin hyvin varustelluista K-kaupoista. Sitruunan voi korvata myös kuivatuilla karpaloilla tai muilla raikkailla marjoilla.

Toiset kivat, lapsiystävällisiksi todetut keksit ovat perinteiset kaurakeksit. Tosin on näissä pientä twistiä. Minun kaurakekseihini raastetaan appelsiininkuorta. Saat kotiin kaupan päälle todella hyvän ja raikkaan tuoksun, ja siivousta voi lykätä ainakin yhdellä päivällä eteenpäin.

Suolaiset juustokeksit taas ovat aikuiseen makuun. Näissä parmesaanikekseissä ei ole käytännössä juuri muuta kuin sitä parmesaania. Ja juuri siksi ne ovat niin jumalaisen – vai pitäisikö sanoa jumalattoman – hyviä!

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.