Uusimmat tekstit

Arvostelu: Kaikkien kesäravintoloiden tulisi olla kuin Viikinsaari

Kun kävin Viikinsaaren ravintolassa brunssilla kesällä 2013, teki mieli pillahtaa itkuun. Tunnelma ja tarjonta olivat kuin halvimman Tallinnan-laivan buffetista: prinssinnakkeja ja valmiita lihapullia, joita kieri lattioilla. Ystävällinen henkilökunta teki parhaansa, mutta reissun kohokohtia olivat laivamatka, miljöö ja luonto, ei huvilaravintolan ruoka. Tuoretta ja itse tehtyä ruokaa Muutama vuosi kului, ja […]

Kantarellipasta rapeiden kikherneiden kera

Ostan kantarelleja nyt lähes joka päivä. Hienostuneet sienet eivät kaipaa kikkailua, mutta jotain uutta olisi kiva keksiä. Esittelin teille jo mascarponella ja curryhippusella höystetyn kantarellirisoton. Nyt on nerokkaan sienipastan vuoro! Näin saat kikherneistä rapeita Kypsennetyssä kantarellissa on hieman pippurinen aromi. Tätä sävyä kannattaa korostaa mausteilla, vaikka sienen omaa makua ei […]

Lempeä kantarellirisotto

Risotto on yksi pyhistä ruokalajeista, joiden reseptiä ei saisi muuttaa, ei ainakaan Italiassa ja puritaanisimmissa kulinaristipiireissä. Kotiruokaryhmissä kyllä vilisee kuvia jauheliha-riisipadoista risoton nimellä, mutta paikalle pölähtää aina vähintään yksi besserwisser, joka muistuttaa, että oikeaan risottoon tulee parmesaania ja valkoviiniä, eikä se ole tuollaista kuivaa papanaa. Ymmärrän näkökulman. Enkä ymmärrä yhtään. […]

Paahdettu kirsikkatomaattikeitto, sadepäivän lohtu

Tomaattikeitto voi olla maailman ankein soppa tai keittojen aatelinen. Kun olin opiskelija, litkin pussitomaattikeittoa, jonka sekoitin kiireisinä päivinä kuumaan hanaveteen. Nuo kulinaristiset muistot kummittelevat edelleen mielessäni tomaattikeiton yllä, joten tämä ruoka ei ole ykkösvaihtoehtoni, kun kokkaan soppaa. Tomaattikeitto, joka on kaukana tölkkisopasta Nyt keittotraumani on murtunut. Kiitos siitä kuuluu Virpi […]