Uusimmat tekstit

Ranskalainen mansikkatorttu, pala taivasta

Send help: leivoin TAAS! Alan epäillä, että Kalevan vesijohtovedessä on jotain. Nyt se jokin sai minut leipomaan ranskalaisen mansikkatortun. Raikkaan, samettisen ja rapean hekumallinen liitto Kaverini linkkasi tämän Yhteishyvän ohjeen minulle alkukesällä saatesanoilla ”haluaisin syödä tällaista”. Lupasin tehdä torttua hänelle mansikkakauden alettua. Teinkin, mutta ikävä kyllä ehdimme syödä tortun ennen […]

Makeansuolainen gruyére-kaalipasta

Rakastan kaalia. Talvella silppua uuniruokiin ja muhennoksiin valkokaalia, joka antaa kasvisruokiin oikean mausteyhdistelmän kanssa umamista mehevyyttä. Pidän siirappisen makeista, pehmoisista kaalikääryleistä ja etikkaisesta, suussa ronksuvasta coleslawista. Tuunaa pekonilla, vaihtele juustoja Kesällä syömme varhaiskaalia paljon sellaisenaan, kuin salaatin lehtiä. Tätä herkkää herkkua ei kannata maustaa liikaa. Jos haluat kypsentää sen, kevyt […]

Mathildedal, ruukkikylä kuin suoraan sadusta

Kiinnostaisiko kesälomamatka idylliseen Saloon? Anna mun nauraa. Entä miten olisi pittoreski 1800-luvun ruukkikylä putiikkeineen ja boutique-hotelleineen? Sekä meren että järven kupeessa, kansallispuiston kainalossa? Oi kyllä! Muahhahhahhahah, NE OVAT SAMASSA PAIKASSA! Salon seudulla nimittäin sijaitsee yksi Suomen kuumimmista matkakohteista, lähes myyttisen maineen saanut ruukkikylä Mathildedal. Sadunhohtoinen ruukkikylä Mathildedal Mathildedal on juurikin […]

Rento mökkituliainen: Brita-kulhokakku

En ole innokas leipuri, mutta kerran kesässä pitää saada itse tehtyä mansikkakakkua. Viime kesänä innostuin Brita-kakusta, ja tavoistani poiketen tein sen jopa KAKSI kertaa: perinteisen mansikka-Britan kermarahkalla sekä suklaa-Britan mascarponella ja kirsikoilla. Nyt sukat alkoivat pyöriä innosta jalassa, kun törmäsin Tiskivuoren emännän upeaan kuvaan, jossa täytekakun ainekset on pinottu rennosti […]