Uusimmat tekstit

Kirsikka-luumupiirakka

Roosa nauha -resepti: Kirsikka-luumumurupiiras

Kuten olen täällä vuosien varrella monesti todennut, en ole intohimoinen leipuri tai jälkiruokaihminen. Rakastan kuitenkin leivonnaisten tuoksua, ja kyllä minulle maistuu pala mehevää piirakkaa syysiltana, vaikka en mikään pullahiiri olekaan. Leipomisintoni kaatuu turhan usein siihen, että yritän tehdä hommat liian vaikean kautta. Uuvun jo ajatellessani vaivaamista, nyppimistä ja vaahdottamista ja […]

Noutoruoan evoluutio: nakkikioskeista Nokian Cittarin sushiin

*Kaupallinen yhteistyö K-Citymarket Nokian kanssa ”Haetaanko Cittarista sushia?” Yritin miettiä, miltä lause olisi kuulostanut lapsuudessani. Älyttömältä, hassulta, utopistiselta? Ei, ei miltään näistä. Lausetta ”haetaanko Cittarista sushia” ei yksinkertaisesti olisi voitu esittää 80- ja 90-lukujen Turtolassa. Ei siksi, että se olisi ollut elementtitalolähiössä elitististä, vaan siksi, että kukaan naapurustossamme ei varmaan […]

Arvostelu: Il Posto kiilaa Tampereen pizzakärkeen

Tampereen Hervannasta alkoi kuulua keväällä kummia. Insinöörinkadulle, aivan Hervannan keskustaan oli kuulemma avattu italialainen pizzeria Il Posto, joka vetää vertoja Tampereen pizzakuninkaille, Lucalle ja Sitkolle. Some täyttyi herkullisista kuvista, joissa oli värikkäitä, reunoilta juuri sopivasti hiiltyneitä pizzoja. Ei vilaustakaan kinkusta, ananaksesta ja aurajuustosta. Tuonne on päästävä! Mainio sijainti ja kaunis […]

Suklainen Brita-kakku kirsikoilla ja mascarponella

Saatatte muistaa heinäkuisen, menestyksekkään taisteluni Brita-kakun ja marengin kanssa. Kokemus oli niin rohkaiseva, että uskaltauduin toistamiseen rintamalle. Tällä kertaa Brita sai täytteekseen mascarponea ja kirsikoita, pohja mausteekseen kaakaota. Käytin molempien Britojeni pohjana tätä Myllyn Parhaan ohjetta, jota muokkasin makuni mukaan. Tällä kerralla vähensin hieman pohjaan tulevan vehnäjauhon määrää ja korvasin […]