Uusimmat tekstit

Tampereen Riesling-viikot 2018

Riesling-ja Spätburgunderviikkojen 2018 helmet: Tämä kesäravintola on koettava!

(*Saksan viinitiedotus tarjosi kierroksemme ruokineen ja juomineen) Riesling- ja Spätburgunderviikoista on tullut minulle viimeisen parin vuoden aikana virallinen kevään aloitus. Jakaudumme ruokabloggaajaporukalla tiimeihin ja kierrämme illan aikana Tampereen tapahtumassa mukana olevat ravintolat. Aikataulu on tiukka, mutta tämä on mahtava tilaisuus päästä vertailemaan ravintoloita. Samalla pysyy kartalla siitä, mihin suuntaan paikat […]

parsapiirakka

Keväinen parsa-lohipiiras eli galette

En ole mikään himoleipoja, mutta syksyllä löysin mämmikourilleni sopivan piirakan eli galetten, jonka täytin tuolloin kirsikoilla ja luumuilla. Tässä kuninkaan piiraaksi kutsutussa leivonnaisessa on maailman yksinkertaisin pohja. Sitä ei kohoteta, joten pelkoa lässähtämisestä ei ole. Pohja ei kuitenkaan ole kurkkuun takertuvaa, mautonta murua. Siitä pitää huolen runsas rasva. Sama pohja […]

”Normaali vartalo” on naiselle väkivaltainen käsite

(*Kaikki kuvat on imutettu internetin ihmemaasta lupia kyselemättä. Just because I´m lazy and I can.) Olin pari viikkoa sairaana. Kokkailu ja syöminen eivät kiinnostaneet, lojuin vain apaattisena sohvalla ja katselin romanttisia komedioita. Se on elokuvagenre, jota vihaan, mutta sumuisessa mielentilassa aivoni eivät pystyneet vastaanottamaan mitään muuta. Tällä kertaa hömppäleffojen katsominen […]

Toast Skagen ohje

Kesäklassikot: Toast Skagen ja perunasalaatti kotitekoisella majoneesilla

Yksi asia, jota kaipaan suomalaiseen ruokakulttuuriin, ovat täytteitä notkuvat lohi- ja rapuleivät. Ruotsissa alkeellisimmankin huoltoaseman vitriinissä on rapuja ja majoneesia pursuilevia leipiä. Suomessa jo pelkän hyvän lohileivän löytäminen on työn ja tuskan takana. Tarjolla on yleensä niukasti täytettyjä graavilohileipiä, joiden ainoa koristus on ohut sitruunaviipale ja tillitupsu. Missä majoneesi? Missä […]