Uusimmat tekstit

mausteinen porkkanakakku ohje

Mausteinen porkkanakakku appelsiinikuorrutteella

”Miten kakussa voi olla porkkanaa? Voiko kakussa olla perunaa? Pitääkö sitä kakkua haukata niin että narskuu? Äiti äiti äiti äiti!”. Olen vastaillut tällaisiin kysymyksiin nyt kuukauden verran, kun lapselle selvisi, että on olemassa semmoinen asia kuin porkkanakakku. Ajatus vihanneksen ja makean leivonnaisen yhdistämisestä on pienessä mielessä valtavan eksoottinen, joten lupasin, […]

helppo ja nopea jauhelihapasta

Balanssiin pyrkiminen on nykyajan sadismia, joka pitäisi kieltää lailla

Jaksaminen, priorisointi ja tasapainoilu. Välillä tuntuu siltä, että elämässäni ei muuta olekaan. Jokainen viikko – korjaan, jokainen päivä – alkaa sen miettimisellä, mihin tänään keskityn, minkä hoidan vasemmalla kädellä ja mistä luovun. Himmaan joka päivä jotain puolta itsestäni jonkin toisen hyväksi. Välillä naputan lehtijuttuja kuin kone. Arkiruoka korvataan silloin pikapastoilla […]

ravintola Kaarti kokemuksia

Arvostelu: Kaartissa on helsinkiläisittäin uskomaton hinta−laatusuhde

(*Ensimmäisen illallisen maksoin kokonaan itse, toisella kerralla vain viinit ja Kaarti tarjosi illallisen) Vahingot ovat ihania, sillä niiden kautta voi löytyä mahtavia tilaisuuksia, ihmisiä – ja ihania ravintoloita. Minulle kävi näin kuukausi sitten, kun kävin Helsingissä Ultra Bran keikalla. Seurueemme piti syödä ensin toisessa paikassa, mutta matkaan tuli sekaannus. Lopulta […]

vegaaninen kukkakaalipasta

Kermainen kukkakaali-cashewpasta

Pari päivää sitten lupailin, että jos kokeiluni kaurakermalla sujuvat hyvin, tiedossa on täysin kasvispohjainen resepti. Tadaa, kukkakaalipastasta tuli niin samettista, että sitä kehtaa esitellä muillekin! Ihastuin Plantin kaurakermaan puhtaasti maun vuoksi. Tavallisista ruokakermoista en piittaa, koska ne maistuvat, no, laimennetulle maidolle (vielä rasvattomalle sellaiselle, yök!). Jos haluan ruokaan hieman täyteläisyyttä […]