Uusimmat tekstit

kurpitsa-ricottapasta resepti

Kolmen juuston kurpitsapasta

Tätä reseptiä makustelin ja pyörittelin mielessäni pitkään. Kun törmäsin Jamie Oliverin kurpitsa-ricottapastan ohjeeseen, en saanut sen kuvaa mielestäni. En myöskään sitä, että pastavuokaan tuli KOLMEA eri juustoa, lääh lääh…. Jotain tällaista oli tehtävä! En kuitenkaan innostunut siitä, että Oliverin reseptissä on myös tomaattia, vaikka se sopiikin kurpitsan kaveriksi. Kurpitsa on […]

Tampereen Purpur arvostelu

Kurkistus Tampereen georgialaisravintola Purpurin avajaisiin

(*Ravintola Purpurin kutsuvierastilaisuus, jossa söin ja join ilmaiseksi) Olen ahminut kaikki Ville Haapasalon Venäjälle sijoittuvat dokumenttisarjat, mielessäni myös niiden ruoat. Viime jouluna pukki toi meille myös Makujen matka – Georgia -ruokakirjan. Haapasalo ei ole vain näyttelijä, Venäjän-tuntija ja ruoan rakastaja, vaan myös ravintoloitsija, jonka intohimo on kaukaasialainen keittiö. Olen lukenut […]

Kreikkalainen lihapata stifado ohje

Stifado eli mausteinen kreikkalainen lihapata

Kreikkalaisen lihapadan eli stifadon ohje on ollut alusta asti ollut blogini suosituimpia. Nyt, kun kuvaustaidot ovat karttuneet, päätin antaa tälle klassikolle uudet visuaaliset vaatteet. Haluan nostaa stifadon esiin siksikin, että se on loistava joulukauden ruoka. Pataan tulee reilu loraus punaviiniä ja jouluisia mausteita, kuten kanelia, neilikkaa ja maustepippuria. Kun teimme […]