Foodora Tampere

Foodora-testailua vol.1: thairuokaa Faasaista

(*Söin ilmaiseksi)

Kovasti odottamani Foodora tuli vihdoinkin Tampereelle. Oli jo aikakin, sillä Berliinissä syntynyt start up aloitti kesällä myös Helsingissä ja tärkeimmissä eurooppalaisissa kaupungeissa, joiden kärkeä Nääsville toki on. 😀 Ruoan kuljetuspalveluita on täälläkin nyt kaksin kappalein, Wolt nimittäin aloitti toimintansa vain hiukan ennen Foodoraa. Foodorasta otettiin minuun yhteyttä ja tarjottiin mahdollisuutta testata palvelua. Toiveena oli, että antaisin kokemuksistani palautetta ja kirjoittaisin niistä myös blogiini.

Sain Foodoralta kaksi 50 euron arvoista tilauskoodia, jotka käytän tällä viikolla ja saan siis testata palvelua ilmaiseksi. Tätä postausta kirjoittaessani Tampereen Foodorassa on mukana vasta kymmenen paikkaa, mutta esimerkiksi Gopal näyttää tulevan mukaan huomenna aamupäivällä. Helsingissä ravintolat tuntuvat lähteneen mukavan tasaiseen tahtiin mukaan sekä Foodoraan että Woltiin, joten uskallan toivoa, että homma laajentuu Mansessakin.

Foodoran toimitusalue on ainakin nyt aluksi rajattu. Minä pystyin osallistumaan tähän testiin, koska asun Tammelassa Itsenäisyydenkadulla. Foodora.fi-sivuston yläosassa on hakukenttä, johon voi syöttää osoitteensa ja palvelu ilmoittaa, onko osoite toimitusalueen sisällä. Hyvä puoli rajatussa toimitusalueessa on se, että pyörälähettien kuljettamat annokset pysyvät varmasti lämpiminä. On meinaan pikkuisen haastetta sotkea fillarilla vaikkapa Hämeenpuistosta Hervantaan puolessa tunnissa ja yrittää pitää pizza lämpimänä.

Mietiskelin ensin, olisiko pitänyt tilata jotain Ohranjyvästä. Palvelussa on aika paljon etnisiä ravintoloita ja pari kahvilaa, ja tuhtia suomalaista pubiruokaa tarjoileva Ohris poikkeaa joukosta selvimmin. Olisi ihan kiinnostavaa nähdä, miltä kuuluisa Puerto Ricon pannu maistuu kotisohvalla. Mutta tällä kertaa ei vain ollut pihvi- tai lihapullafiilistä. Meidän molempien teki mieli jotain mausteista, joten päätimme tilata ruoat thairavintola Faasaista.

Selattuani Foodoraa näyttäisi siltä, että kaikki ravintolat myyvät kotiin kuljetetun ruoan samaan hintaan kuin paikan päällä syödyn. Monissa etnisissä ravintoloissahan noutoruoasta saa noin 1020 prosenttia alennusta. Välissä ei tietenkään ole kuljetusfirmaa taksoineen, mutta toisaalta asiakas ei saa samaa palvelukokemusta kuin ravintolassa.

Foodora Tampere

Tilasimme kevätkääryleitä (6, 50 e), kanaa satay-kastikkeessa (7, 50 e), paistettua kanaa punaisessa curry-kookoskastikkeessa (13,90 e), paistettuja kasviksia chilin ja basilikan kera (12,50 e) sekä pienen Coca-Colan (3,50 e). Kuljetusmaksua satsille kertyi 3,90 euroa, mutta minä en siis maksanut sitä, koska saimme hela hoidon pysymään tuon 50 euron ilmaiskupongin rajoissa.

Toimitusajaksi on luvattu maksimissaan 30 minuuttia. Mietin hieman, miten se mahtaa onnistua, koska eihän kuski mahda mitään sille, jos keittiössä on vaikka ruuhkaa. Ruoat kuitenkin tulivat noin 25 minuutissa. Tarkoitukseni oli vähän haastatella kuskia ovella, mutta en lopulta ehtinyt, koska lapsi kiljui huoneessaan Muumi-satua. Mies kuitenkin ehti vaihtaa pari sanaa lähetin kanssa. Hän kertoi olevansa liikkeellä autolla, kaikki Foodoran kuskit eivät siis liikukaan pyörällä. Se on järkevää näillä keleillä. Töitä ei kuulemma vielä ollut niin paljon, että koko ilta olisi täynnä, mutta oli lähetillämme sentään toinenkin keikka, eikä hän ehtinyt jäädä pidemmälle jutulle.

Ruoat oli pakattu suureen Foodoran paperikassiin ja muovirasioihin. Kevätrullien hapanimeläkastike oli pakattu pieneen pussiin, jonka avaaminen oli hieman hankalaa, mutta pysyipähän tahmea kastike astiassaan. Liemet eivät olleet lennelleet kyydityksen aikana. Tästä suuri plussa sekä kuskille että ruoat pakanneelle ravintolalle. Olen aivan liian monta kertaa kiikuttanut kotiin muovipussin, jonka pohjalla lilluu currya tai jotakin dippiä.

Foodora Tampere
Foodora Tampere

Kerrotaanpa vielä hieman safkoista. Kevätrullat olivat mukavan pehmeitä ja isoja, vaikka niitä olikin vain kolme. Kana satay-kastikkeessa oli mukavan mausteista. Punainen curry-kastike olisi voinut olla omaan makuuni vähän tulisempaakin, mutta ihan hyvää se oli.

Kasvikset olivat hieman pakastevihannesmaisia ja kovin hennosti maustettuja. En olisi tunnistanut chiliä niiden mausteeksi, ellen olisi varmistanut asiaa menusta. Riisiä tuli pari kohtuullisen kokoista rasiallista. Söimme tästä runsaat illalliset, ja ruokaa jäi vielä hyvän kokoiseen lounaaseen.

Foodora Tampere

Foodora Tampere

Ensimmäinen Foodora-testini sujui siis kaikin puolin mallikkaasti. Lähetti selviytyi sisälle jopa alaovemme hankalasta summerista huolimatta, josta ei käytännössä kuulu ääntä lainkaan. Tilauspalvelun kritisoijat ovat ihmetelleet sitä, mitä intoa on tilata ravintolaruokaa kotiin. Eikö ravintolan idea ole juurikin se, että saat syödä annoksesi kauniisti katetulta pöydältä, ja joku toinen tilaa tiskit? Onhan se, ja siksi olisikin kiva, että nouto- ja lähettiruoasta saisi pienen alen.

Liputan kuitenkin vahvasti kuljetuspalveluiden puolesta. Ne voivat madaltaa ihmisten kynnystä käyttää ravintolapalveluja ja tutustua uusiin makumaailmoihin. Ja onhan se nyt hiton hienoa, että kotisohvalleen voi tilata jotain muutakin kuin kebabia tai kinkku-ananaspizzaa. Ja jos pizzaa haluaa, sen voi tilata vaikkapa Tampereen parhaasta pizzeriasta eli Sitkosta.

 

4 Kommenttia

 1. Foodora on kyllä tosi kätevä, olen Helsingin keskustassa töissä ja sieltä tuli tilattua usein mutta nyt odottelen että palvelu laajenisi tänne Vantaallekin, että saisi herkkuja kotiinkin 🙂

  • Miten laaja jakelualue Helsingissä on? Katselin, että Tampereella ei voi tilata vielä esim. Kaukajärvelle, joka on siis lähiö, mutta ei nyt ihan perimmäisessä metsikössä. Aika nopsasti sieltä ajelee keskustaan, tyyliin kymmenessä minuutissa, ellei ole pahin ruuhka-aika päällä.

 2. Suursyömäri

  Kuulostaa mielenkiintoiselta. Pitänee testata, vaikka olen toisaalta lukenut jostain, ettei Foodora toimisi perinteisellä tietokoneella vaan ainoastaan älypuhelimilla.

  Mitä ravintolaruoan kotiintilaamisen järkevyyteen tulee, niin ainakin mieleen tulee yksi porukka, joka tällaisista palveluista hyötyy paljonkin, kunhan ne vain ovat saavutettavia: heikkonäköiset ja sokeat. Jos ei satu olemaan kaveria ravintolaan lähtijäksi, on kätevää, kun voi tilata ruokaa kotiin.

  • Kyllä Foodora toimii ihan selaimella. Mä tilasin taas perjantaina, ja ihan selaimen kautta. Kun palvelu ilmoittaa arvioidun ajankohdan, jolloin tilauksen pitäisi tulla, sivua kannattaa välillä refreshata f5:llä, niin toimitusajankohta päivittyy, jos palvelussa on ruuhkaa. Sen sijaan mobiiliversiossa se saapumisajankohta ymmärtääkseni päivittyy ihan itsekseen. Sen sijaan Wolt toimii kai vain mobiililla.

   Tilasin toisenkin kerran Sitkosta, toimitusaika perjantaina nyt 36 minuuttia ja juomatkin tulivat tällä kertaa. Sunnuntaina tilailimme kiinalaista, ja se tuli alle 30 minuutissa. Suosittelen! Toivon vain, että tuohon tulisi vielä enemmän ravintoloita mukaan.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.