Hans Välimäki avaa Tampereelle ravintolan

Siinäpä se uutinen, jonka bongasin tänään Tamperelaisesta. Mitäpä tässä voi sanoa, olen tosi innoissani, vaikka olenkin kuullut viime aikoina aika nihkeitä kommentteja Välimäen lippulaivasta, Chez Dominiquesta.

Välimäki lupailee Tamperelaisen jutussa ”helposti lähestyttävää” paikkaa, mutta kieltää, että ravintola olisi bistro. Ravintolasta tulee kuulemma koko kansan paikka, joka on jotain ihan muuta kuin Mansen muut ravintolat. Nyt kyllä kiinnostaa, mitä se muu voisi olla. ”Iloinen ja pirskahteleva”, lupailee Välimäki. Itse kaipaisin jonkinlaista Ravinteli Berthan ja Armas-pikaruokalan fuusioita, josta saisi hyvää lounasruokaa ja perinteisiä suomalaisia annoksia uudenlaisella, rohkealla tyylillä.

Ehkä helpompi on luetella, mitä en kaipaa enää Tampereelle. En kaipaa tänne yhtään pihvipaikkaa. Perinneravintolat plus Huber, Salud ja Stefan´s Stakehouse hoitavat jo tämän puolen. Ja ajattelen aina, että hyvän pihvin paistaa parissa minuutissa kotonakin, miksi söisin sen ravintolassa. En myöskään kaipaa tänne enää yhtään burger- tai siipiravintolaa. Siitä tuskin kuitenkaan on tässä tapauksessa pelkoa. Jos kyseessä on lounaspaikka, en kaipaa ravintolaa, jossa asiakkaan pitää kiikuttaa astiat itse johonkin helvatun kärryyn. Enkä kaipaa enää lisää torstaihernesoppaa, kinkkukiusausta tai jauhelihakeittoa.

Mielenkiintoista, jännittävää, jotain mukavaa, mitä odottaa. Lopuksi vielä krediitit Tamperelaiselle. Vaikka välillä jutuista huomaakin, ettei uusi päätoimittaja ole peritamperelainen, on uutisointi mielestäni piristynyt. Pieni paikallislehtemmehän on alkanut tahkota ihan skuuppeja. Ravintola- ja ruoka-aiheisia juttuja on enemmän kuin aikaisemmin ja se ilahduttaa kovasti.

 

5 Comments

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*