Spekulaatioita Hans Välimäen uudesta ravintolasta: Purilaisia?

Heti aluksi korostan, että seuraavat spekulaationi ovat vain ja ainoastaan spekulaatioita. Ne perustuvat useamman käden kautta kuultuun tietoon, jonka paikkansapitävyyttä en ole varmistanut. Vaikka journalismi onkin ehkä ainoa leipätyö, johon voin itseni kuvitella, en ole 24/7-toimittaja, joka jaksaisi harrastaa ilmaista tutkimus- ja selvitystyötä vapaapäivinään. Tämän puisevan aloituksen tarkoitus on tehdä selväksi se, että kirjoitan tästä aiheesta nyt enemmän maallikkona ja vapaana bloggaajana. Eli harrastan ihan samaa juoruilua ja kahvipöytäihmettelyä kuin kaikki muutkin tavikset, ja tällaisissa konteksteissa esitettyihin asioihin pitää suhtautua kriittisesti.

Puiseva aloitukseni sai teidät varmaan luulemaan, että paljastan nyt jotain mehevää Himas-gatesta. Ei nyt sentään. Pikkumaiset juoruni koskevat Hans Välimäen ravintolaa, joka on tulossa Tampereelle. Aika moni on kysellyt, tiedänkö, mihin se tulee ja millainen paikka on kyseessä. En tiedä varmasti mitään. Olen uumoillut, että ravintola voisi tulla Hämeenkadun loppupäähän entisen El Toron tiloihin. Viime viikolla kiinteistön pihassa oli romulava, ja mietin, puretaanko lavalle liiketilan vanhoja kalusteita.

Pari päivää sitten sain vinkin, että Välimäen uusi ravintola tulisi jonnekin aivan muualle – nimittäin Särkänniemen huvipuistoon. Parin välikäden kautta tulleen tiedon mukaan kyseessä olisi sisarravintola Linnanmäen Midhillille, joka on myös Välimäen käsialaa.

Tämä kuulostaa uskottavalta, kun muistelee, miten Välimäki kuvaili tulevaa ravintolaa Tamperelaisessa:

”Paikka on tarkoitettu kaikelle kansalle. Emme pyri tiettyyn kansanosaan tai tuloluokkaan. Paikasta tulee helposti lähestyttävä.”

Toivoin, että helppo lähestyttävyys viittaisi Berthan ja alkuaikojen Demon tyyliseen paikkaan, jonka ruoka on samaan aikaan hauskaa, kekseliästä ja tinkimätöntä. Valitettavasti kuvaus sopii ihan yhtä hyvin pihviä, salaatteja ja burgereita -paikkaan, jollainen Midhill on. Olen aika pettynyt, jos tieto pitää paikkansa. Kaikille kaikkea -konsepti on Tampereella loppuun kaluttu. En jaksa enää innostua, vaikka hampurilaisten pihvi kuinka olisi kobe-härkää ja ranskalaiset ankanrasvassa tiristettyjä.

Uutinen olisi kuitenkin hyvä Särkänniemen kannalta. Vielä pari vuotta sitten Särkän ravintolat olivat aika onnettomia. Laatu oli 80-lukua, hinnat digiaikaa. Viime kesänä huomasin, että huvipuistossa on petrattu. Alue tuntui paljon runsaammalta ja kuin Linnanmäki. Entinen kammotukseni Pizzeria Pelle yllätti kohtuuhintaisella ja laadukkaalla kanasalaatilla. Huvipuiston edustajat ovat mielestäni viitanneet lausunnoissaan siihen suuntaan, että ravintolatarjontaa pyritään edelleen parantamaan. Tutut ja helpot annokset menevätkin Särkässä varmasti kuumille kiville. Varsinkin, jos iänikuisessa hampparissa on jotain hiukan ylellisempää tai yllättävämpää. Varmistusta huhulle saataneen kuitenkin vielä odottaa, sillä Välimäki ei suostunut paljastamaan Tamperelaiselle mitään uudesta paikasta, ja Särkänniemikin haluaa tunnetusti aikatauluttaa tiedotuksensa omien suunnitelmiensa mukaan.

Tavallisen tamperelaisen näkökulmasta hampurilaisravintola on kuitenkin vain hampurilaisravintola. Toisin kuin Linnanmäelle, Särkänniemen alueelle ei pääse ilmaiseksi hengaamaan. Kuinka moni on valmis maksamaan sisäänpääsymaksun saadakseen syödä hyvän purilaisen tai pihvin? En ainakaan minä.

Ravintolafriikkien puolesta toivon, että tämä olisi vain huhu. Mutta aika paljon pelkään, että se pitää paikkansa. Tulee sellainen olo, että Välimäki ei luota siihen, että Tampereelta löytyisi tarpeeksi ihmisiä, jotka hakevat ravintolasta muutakin kuin vatsalaukun venyttävää liha-annosta. Se on todella harmi.

Mutta jos käyn kesällä Särkänniemessä huvittelemassa ja tarjolla on Hans Välimäen versio purilaisesta, pitäähän se tietenkin kokeilla. Kun sisäänpääsymaksukin on jo maksettu.

 

 

7 Comments

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.