pikkelöidyt kasvikset ohje

Ruokahoroskooppi vuodelle 2019 – nyhtöparsaa vai indigodieetti?

Ne, jotka tuntevat minua hitustakaan, tietävät, että minulla on eräs herkkujakin suurempi heikkous.

New age ja horoskoopit.

Jep. Energiakristallit, Tarot-kortit, väriterapia, toteemieläimet ja taivaankappaleet. Viihdytän ja kevennän niillä mieltäni, kun elämä tuntuu raskaalta (yritän nyt kauheasti puolustella asiaa, vaikka totuus on se, että koko maailmankatsomukseni perustuu horoskooppeihin).

Missä olet Laura -Laura (henkisesti se on Hervannassa) heitti jokin aikaa sitten toiveen: kirjoita blogiisi vuosihoroskooppi. Koska hullua kannattaa yllyttää, täältä pesee. Ja koska olemme ruokablogissa, tämä horo keskittyy tietenkin syöminkeihin.

Journalistina minulle on sydämen asia kuunnella ihmistä, antaa ääni ainutlaatuiselle kokemukselle. Siksi etsin käsiini jokaisen horoskooppityypin klassisimman edustajan ja haastattelin heitä:

Oinas (21.3. – 20.4.): Laardia ja vodkaa suonissain!

Mikä helvetin ilmastonmuutos? Puhuiko joku kolesterolista? Ei, kyllä siellä puhuttiin chorizosta. Chilistä, parmankinkusta ja niistä ihanista minisalameista, joita on kiva napsia darrassa Bloody Maryjen ja suolakurkkujen kanssa. Ah, kroppa energiaa täynnä ja ei kun menoks sano Annie Lenox, ahhahahh! Eiks ollu hyvä, tajusitsä heiehhköhköhköh, ei tässä mitään, mä tuun ihan just, jäi joku pala kurkkuun, puristaa vähän rinnasta, lähteeks teillä muilla muuten usein tunto oikeasta kädestä?

Luzette Tukhoma kokemuksia

Härkä (21.4. – 20.5.): Koska saa välipalaa?

Jaa että heräillä pitäisi? En nouse ennen kuin joku on paistanut banaanipannareita pähkinäsiirapilla. Ja ennen lounasta on tärkeää syödä välipala, ettei verensokeri laske. Lounaaksi kermaista pastaa ja iltapäiväkaffeillekin riittää aamiaisen vohveleita. Ei kun kannattaa kuitenkin poiketa K-marketissa hakemassa pari suklaamuffinssia kastettavaksi. Siis minä en käy, puhuin vain yleisellä tasolla, että joku voisi käydä. Sitten onkin taas välipala ja esi-iltapala, jonka jälkeen nautitaan neljänviljanpuuro, jotta jaksetaan hiipiä yöpalalle.

Kaksoset (21.5. – 21.6.): Ehdottomasti ehkä pekaani

Lihaa? Voi ehei, minä olen vegaanikuukaudella. Mutta pekonia ei lasketa. Mutta on se tehotuotanto kyllä, kun minä niitä possuja ajattelen voi voi. Ne Arjan possunnoisetit kermaisessa sinappikastikkeessa ovat kyllä hirveän hyviä. Olen tässä ruokavaliota kevennellyt ja vähentänyt hiilareita. Mutta hapanjuurileipää ei lasketa. Ja Arjan laskiaispullat. Kunhan ne saa gluteenittomina. Ja kotimaisina, ehdottomasti. Kun olen tuota lentämistä tässä vähennellyt ja sen vuoksi lähdetään Arjan kanssa Thaimaasen sijaan vain Italiaan.

Rapu (22.6. – 22.7.): Ai mikä kokkkausmania?

Suunnitelmani tälle vuodelle? Noh, ensin pitäisi nylkeä made ja tehdä soppaa. Pakastimessa on 1200 kiloa riistaa ja se pitäisi paistella ennen kuin siirrytään kevääseen ja parsakauteen. Tänä vuonna aion tehdä parsasipsejä, parsatabboulehia, parsajääätelöä, parsamacaroneseja ja nyhtöparsaa. Rapukauden vedän perinteiseen tyyliin ja sen jälkeen on aika panna englantilainen hedelmäkakku tekeytymään joulua varten. Laatikot pitää valokuvat ja stailata Instaan viimeistään lokakuussa, pitäisi muuten etsiä antiikkilusikoita kuviin. Että kiirettä pitää.

Tampereen Riesling-viikot 2018

Leijona (23.7. – 22.8.): Cavakin riittää hyvään elämään

Tämä vuosi tuntuu erityiseltä. Siltä, että pitää puhdistautua. Palata perusasioiden äärelle, karsia. Olen päättänyt, että peuran vasan sisäfileen sijaan minulle kelpaa välillä tavallinen naudanpihvi. Olen kuitenkin päättänyt vähentää lihansyöntiä ja panostaa kalaan, esimerkiksi sampeen ja kaviaariin. Samppanjankaan ei tarvitse maksaa sataa euroa, Veuve Cliquotkin on ihan hyvä ja cava riittävä, eikä kuplivaa tarvitse juoda joka päivä – joka toinen riittää. Uskon, että muutkin ovat valmiita tähän muutokseen, kun minä näytän rohkeasti esimerkkiä.

Neitsyt (23.8 .- 22.9.): Voisimmeko keskustella hetken taikinajuuresta?

Vuoden 2019 projektini on leipäjuuri. Taikinajuuri on leivonnassa käytetty hapateketju, jonka käyttö on osa vanhinta leivän valmistustapaa kaikkialla maailmassa. Taikinajuuressa elää villihiivoja eli bakteereita. Juuren idea on siirtää bakteerit ja villihiivat seuraavaan taikinaan, joten leipien pitäisi maistua samalta ja kohota. Juuri voidaan ottaa talteen leikkaamalla pala leipää ja siirtämällä se pakkaseen. Suomalaisessa ruisleivässä sekoitetaan keskenään vettä, suolaa, ruisjauhoja ja juurta, jolloin syntyy fermentoitunut raski. Tätähän sinä kysyit? Niin ja lähteet: Wikipedia ja Kokkikolmonen

helppo pataleipä ohje

Vaaka (23.9. – 22.10.): Raikkaita ribsejä tai ihan miten vaan

Jaa-a, että ruoasta pitäisi puhua. Mutta entäs juoma? Olen viininystävä, mutta vesi vanhin voitehista. Niin mutta se ruoka, juu. Pidän samettisista keitoista. Mutta toisinaan on kyllä mukavaa jäystää alkukantaisesti ribsejä. Mutta kyllä minulle salaattikin kelpaa. Tai nakkikeitto. Ja ankanmaksa. Pinaattiletut. Siis minulle on ihan sama, mitä syömme. Kunhan se olisi jotain raikasta. Tai ehkä sittenkin täyteläistä, kun on talvimyrsky. Mutta juuri silloin keveä ruoka virittäisi mielen valoisalle taajuudelle. Toisaalta ensi yönä on kuunpimennys. Mutta olen tosiaan avoin kaikille ideoille.

Skorpioni (23.10. – 22.11.): Raakaa kalaa ja neitsyiden verta

Tuokaa minulle maidonvalkeita neitsyitä, joihin voin upottaa hampaani! Alkupalaksi ostereita ja chilikastiketta, sillä ne kiihotttavat sukupuoliviettiä. Samppanjan nautin sinun reisiesi samettisilta sisäpinnoilta, rakkaani. Ah miten vadelmamelba valuu vaniljahyydykkeen kimmoisaa pintaa pitkin, kuin veri uhrieni valtimoista. 8.9.1985 naapurin Marjukka varasti minun Matchbox-autoni ja KOSTO ELÄÄ! Minä, minä muovasin marsipaanista hihhihh tämän Marjukka-nuken, johon hihhihhih painelen täysikuun aikaan neuloja samalla kun nappailen sushipaloja alastoman palvelijani alavatsalta hihhhihh!

Silja Line Commodore-hytti kokemuksia

Jousimies (23.11. – 22.12.): Siis etsä tiedä mitä on sabuul?

Ajattelin aloittaa ruokavuoden simppelisti pyrähtämällä Koreaan kimchejä vertailemaan. Sieltä voisi lentää Havaijille ja jatkaa kevyttä linjaa poke bowlien parissa. Toisaalta vapun tienoilla alkaa jo tehdä mieli raksuvia rasvaherkkuja, ehkä kuitenkin Teksasiin friteerattujen kanapalleroiden pariin. Kesän olen ajatellut viettää Afrikan keittiöissä. Suomessa kun ei saa mistään siedettävää sugaaria tai sabuulia. Syksyllä palaillaan vanhalle mantereelle Oktoberfestien kautta ja vetäistään kello viiden teet Oxfordissa. Lanttulaatikko häämöttää kello kahdessatoista.

Kauris (22.12. – 19.1.): Puolukka kielen alle ja turpa rullalle

En ymmärrä lainkaan tätä eksotiikasta vouhottamista ja tuontituotteita. Minun keittiöni kivijalkoja ovat Kokki Kolmonen ja hyvä suomalainen kraanavesi. Hampurilaisenkin voi leipoa ruiskuoreen ja ketsupin korvaan pirteällä puolukkasurvoksella. Puolukkaa voi pikkelöidä, fermentoida, umpioida, kuivata… kurkataas tänne kellariin. 2456 purkkia, tässä viime vuoden vaatimaton säilykesatoni. Karamellien mussuttamista en harrasta. Puolukka kielen alle ja motivoiva verenmaku suussa kohti vuorenhuippua, kärsivä kirkkaimman kruunun saa.

mustikkavispipuuro

Vesimies (20.1. – 19.2.): Vatsalaukku on tie valaistumiseen

Ruoka ei ole vain ruokaa, miten banaali ajatus. Ruoka rakentaa identiteettiämme. Ruoka on filosofiaa, uskontoa, taidetta, matematiikkaa. Ruoka on aatetta ja henkeä, joita kohti pyrin. Siksi olen aloittanut fenno-vegaanisen indigodieetin, joka tähtää eettisesti korkeammalle tajunnan tasolle. Idea on se, että syön vain sinimustia kotimaisia tuotteita. Mustikoita, mustaviinimarjoja, sanoinko jo mustikoita ja tuota…eikös Suomessakin kasva karhunvatukoita? Ja lasketaanhan luumu, vaikka sen sisus on keltainen? Kas tässä näette, että eettinen elämä vaatii vain hieman kekseliäisyyttä.

Kalat (20.2. – 20.3.): Ootsä kuullu hula-sugardanzigle-dieetistä?

Lallallllaaaa, hattaraa ja hunajaa, oi miten elämä on ihanaa! Tänä vuonna syön vain yksisarvisen värisiä juttuja! Berliininmunkkeja ja sugar-dupar-popsicle-shazam-glitterbubseja! Hei kato, jättidonitsia voi käyttää hulavanteena tai nilkkarenkaana, kato kato! Kokeilen myös uutta dieettiä, jossa paastotaan kolme päivää ja sen jälkeen käydään läpi kaikki aakkoset vähähiilihydraattisesti. Aaa niin kuin alpakanliha, bee niin kuin butternut, cee niin kuin champagne, tiesitkö että hiilihappo polttaa kaloreita puolet tehokkaammin kuin seisova vesi?

Tampereen Riesling-viikot 2018

 

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.