Helppo kikhernesalsa

Lupasin jakaa viime lauantain syöminkien yöpalan, helpon kikhernesalsan reseptin. Vieraammekin pitivät tästä, vaikka toinen ei välitä erityisemmin kikherneistä eikä toinen korianterista. Salsa on aika ruokaisaa, joten tätä voi tarjoilla vaikkapa kanan tai pastan lisukkeena.

kikhernesalsa
Salsaan saa lisäpotkua parista pienestä valkosipulinkynnestä. Laitamme valkosipulia joskus, toisinaan emme. Salsa on aika ytyä tällaisenaankin, joten kynsien ei tarvitse olla suuria.

Ainekset:

1 purkillinen eli 300-400 grammaa kikherneitä
3 isoa tomaattia
1 purkillinen eli reilu ruokalusikallinen tomaattipyrettä
1 pieni punasipuli
1 tuore vihreä chili
(1-2 valkosipulinkynttä, voit jättää pois)
0,5 ruukullista tuoretta korianteria
2 ruokalusikallista limemehua
suolaa
sokeria

Huuhtele kikherneet. Silppua korianteri ja punasipuli pieneksi hakkelukseksi. Jos käytät valkosipulia, murskaa se mahdollisimman pieneksi. Poista tomaateista karat ja paloittele tomaatit. Älä heitä sisuksia pois, vaan käytä nekin. Silppua chili pieniksi renkaiksi.

Sekoita ainekset keskikokoiseen kulhoon. Lisää joukkoon tomaattipyre ja limemehu. Sekoita hyvin, mausta lopuksi suolalla. Lisää myös pieni ripaus sokeria, joka taittaa hapokkuutta ja korostaa tomaatin mehevyyttä. Anna salsan vetäytyä kylmässä pari tuntia.

 

 

2 kommenttia

  1. Raikkaan näköinen! Chikkarit on mun suosikkeja, pitää lisätä tämä todo-listalle!

    • Savusuolaa

      Tämä oli juurikin raikasta. Emme kikkailleet mausteiden kanssa, vaan vihannekset saavat maistua ihan itsenään. Lime raakakypsyttää seosta hitusen, ja maut aukeavat. Parasta tämä on monien kastikkeiden tapaan seuraavana päivänä. Meni niin leivän päällä kuin salaatin maustajanakin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*