parsapelti ohje

Kiireisen illan parsapelti

Seuraavina viikkoina tarjolla tulee olemaan lähinnä parsaohjeita, sori siitä. Parasta parsassa on se, että se ei kaipaa yletöntä työstöä, maustamista tai pitkää kypsennysaikaa. Kuoret ja tyvi veks, pari minuuttia pannulla, perusmausteet ja se on siinä.

Parsapelti on ihana ruoka. Se on ateria sellaisenaan tai lisuke. Määrien kanssa ei tarvitse olla nökönnuuka. Juustonhimoinen voi tuplata Goudan määrän, mutta jos tarjolla on muutakin ruokaa tai haluat antaa tiilaa raikkaalle persalle, 100 grammaa riittää. Jos et omista monia mausteita, pelkkä suolakin riittää. Pidän myös tämän ruoan väreistä ja ulkonäöstä. Pelti saa olla rennosti läiskityn näköinen.

VINK: Oregano ei ole pakollista, mutta se sopii hyvin yhteen Goudan ja muiden vahvojen juustojen kanssa. Voit murskata joukkoon myös pari valkosipulinkynttä.

VINK VINK: Voit käyttää tuoretta tai kuivahtanutta leipää.

VINK VINK VINK: Etenkin korkeareunaiseen vuokaan mahtuu paljon tavaraa. Halutessasi voit tuplata minkä tahansa raaka-aineen määrän. Leikattu pala kannattaa siirtää lastalla lautaselle, jotta se pysyy ehjänä.

VINK VINK VINK VINK: Jos haluat valuvia munia, kypsennä peltiä viitisen minuuttia, ota se pois uunista, lisää vasta tässä vaiheessa munat ja kypsennä vielä pari minuuttia.

Juustoinen parsapelti

4 – 6 annosta

  • 500 gramman nippu parsaa
  • 6 kananmunaa
  • 2 siivua (kuivahtanutta) vaaleaa leipää tai pari kourallista krutonkeja
  • 100 grammaa Goudaa tai vastaavaa voimakasta, kovaa juustoa
  • 1 teelusikallinen kuivattua oreganoa
  • suolaa
  • pippuria
  • oliiviöljyä

  1. Kuori parsat ja leikkaa niistä puumainen tyvi pois. Leikkaa parsat pituudesta riippuen kahteen tai kolmeen osaan. Raasta juusto ja murra leipä paloiksi
  2. Peitä uunipelti leivinpaperiarkilla. Lorauta paperille öljyä ja kallistele peltiä, jotta öljy leviää tasaisesti.
  3. Levitä pellille parsanpalat. Riko munat tasaisin välein parsan päälle. Ripottele viimeiseen kerrokseen leivänmurut, oregano, ripaus suolaa ja pippuria sekä juustoraaste.
  4. Kypsennä peltiä 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes parsa on saanut väriä ja juusto on sulanut. Rouhaise halutessasi päälle vielä hieman pintasuolaa ja pippuria. Tarjoile heti.

Parsapelti resepti
Parsa-juustopelti ohje

Lisää nopeita parsaruokia

Toinen helppo ja nopea parsanaposteltava on juustolla paneroidut parsatangot. Pintaan tulee korppujauhojen ansiosta ihanaa rapeutta.

Myös viime viikolla kokkaamani valkosipuli-seesamiparsa valmistuu näpsäkästi. Tämä sopii hyvin tofun tai munien kaveriksi. Uppomunien ohje löytyy samasta reseptistä.

Jos lisukkeet ovat mausteisia, sitruunaparsa raikastaa annosta. Tästä ohjeesta löytyy myös aasialaistyylisten ramenmunien resepti. Ramenmunat sopivat hyvin yhteen myös valkosipuli-seesamiparsan kanssa.

 

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.