Kookosvesi, tuo mainio hippilitku

Otsikosta taitaa jo ilmetä umpimielinen suhtautumiseni kookosveden, maca-jauheen, aloe vera -uutteen ja siitepölyn kaltaisiin trendikkäisiin super foodeihin. Mutta ei vika ole hipeissä. Vika on omassa umpimielis-elitistis-änkyröivässä suhtautumisessani kaikkeen uuteen. Siis jos multa kysyttäisiin, televisiot olisivat edelleen pieniä teräväreunaisia koppeja ja kanavia maksimissaan kaksi. Mutta se on ihan vain omaa tyhmyyttäni, ei viisautta.

Vaikka olen änkyrä, käyn aika paljon Ruohonjuuren ja Runsaudensarven kaltaisissa kaupoissa. Ostelen sieltä samoja mehuja ja jauheita, joita julkisesti parjaan kovaan ääneen. Nyt löysin Ruohonjuuresta niin oivallisen elintarvikkeen, että uskallan tunnustaa käyttäväni tätä. Mitä seuraavaksi. Aurakurssille somaattisen tietoisuuden instituuttiin?

Häpeilemäni mainio hippilitku on kookosvesi. Sen kehutaan olevan mineraali-, vitamiini- ja aminohapporikas tuote. Kiinnostuin tästä kahdesta syystä: 1.) Rakastan kookosta 2.) Moni urheilija on alkanut käyttää tätä palautusjuomana. Kookosvesi ei kuitenkaan maistu samalla tavalla kookokselta kuin pähkinän maito tai sisus. Kookosvesi on yllättävän kirpsakkaa, kuitenkin hennon makeaa. Tuoksu muistuttaa ehkä mietoa ananasmehua.

Viherpöperön ainekset. Takarivissä vasemmalla kookosvesi.
Viherpöperön ainekset. Takarivissä vasemmalla kookosvesi.

Sellaisenaan kookosvesi ei ole kovin suurta herkkua, mutta se on loistava neste smoothieen ja etenkin palautusjuomaan. Juon palkkarina Elite Whey Protein Isolatea. Kaikki heraproteiinit maistuvat aika tympeille, mutta tämä on paras tähän asti kokeilemistani. Miljoona kertaa täyteläisempää kuin joku Fastin halvin jauhe. Siitä huolimatta tämä maistuu maitoon sekoitettuna vähän liikaa Jacky-makupalalle, veteen tai vesi-maitoseokseen tehtynä Tazzan vetiselle pussikaakaolle. Mutta ah, sekoitapa jauheeseen kaksi osaa kookosvettä ja yksi osa maitoa. Omaan makuuni täydellinen yhdistelmä. Lisäksi on alkanut tuntua, että palaudun treeneistä paremmin aloitettuani kookosveden käytön. Lihaskipuja ei ole yhtä paljon kuin ennen, ja jaksan odottaa treenin jälkeistä ateriaa paremmin.

Käytän Witsenburgin Omega & More -vettä ihan vain siksi, että se on Ruohonjuuren halvinta ja luomua. Litran tölkki maksaa reilut neljä euroa. Hyllystä löytyy ainakin viittä eri merkkiä. Hippikauppojen lisäksi olen nähnyt kookosvettä muistaakseni ainakin Stockalla.

Nyt kyllä menetän kaiken uskottavuuteni kunnon mansejunttina. Olen nimittäin alkanut tykätä viherpirtelöistä. Niistä rantakaislikon näköisistä sössöistä, joilla raakaruokailijat elävät. Huomasin, että pirtelöt ovat kätevä tapa saada reilusti vihreää. Hyväksi todettu seos:

1 ruukku tuoretta salaattia
reilu teelusikallinen maapähkinä- tai mantelivoita
0,5 desiä kaurahiutaleita
1 kypsä banaani
reilu loraus sitruuna- tai limemehua
pieni pala inkivääriä
kourallinen tuoretta minttua, basilikaa tai korianteria
3 desiä kookosvettä

Ainekset sekaisin tehosekoittimessa. Nauti pirtelö kaljatuopista, jonka olet varastanut 18-vuotiaana Onnelasta, kun se oli niin jännää ja kapinallista. Muista katsoa ennen blenderin käynnistämistä, että pohjalla ei ole esimerkiksi muovikorkkia. Ja muistakaa äänestää, Indiedaysin Blog Awards -äänestys loppuu huomenna.

 

5 Comments

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.