kikhernepasta voi-sitruunakastikkeessa

Maailman helpoin ja maukkain kasvisruoka: kikhernepasta voi-sitruunakastikkeessa

Tämä ruokalaji syntyi vahingossa eräänä laiskana tiistai-iltana. Muistan, että se oli tiistai, koska silloin tulee lempiohjelmani, tv-draaman helmi Satuhäät.

Satuhäitä kun ei voi katsoa ilman oikeanlaista ruokaa. Syön silloin mieluiten jotain himoruoistani, esimerkiksi pastaa tai jotain mausteista pöperöä. Mutta voi ei: olimme unohtaneet käydä kaupassa! Kuivakaapissa oli kikherneitä ja pastaa, jääkaapissa voita ja sitruunamehua, ikkunalaudalla persiljapuska.

Päätin kehittää tästä kombosta hätäruoan. Täyteläiset kikherneet, suolainen voi ja sitruuna löivät kättä yllättävän hekumallisella tavalla. Ruoan pyöräytti muutamassa minuutissa ja resepti jäi kertalaakista mieleen.

kikhernepasta sitruuna-voikastikkeessa

Jaoin reseptin täällä jo tuolloin, mutta ajattelin esitellä kikhernepasta vol. kakkosen ja napsia vähän parempia kuvia päivänvalossa.

Nyt korvasin lehtipersiljan pinaatilla, jonka pehmeys sopii makumaailmaan vielä hitusen paremmin. Voit kuitenkin käyttää lehtipersiljaa tai vaikka molempia, jotta beigeen pastaan tulee väriä.

Voissa pyöräytetty pasta ei kaipaa parmesaaniraastetta. Sen sijaan ripaus sitruunankuorta raikastaa annosta ja tuo siihen myös kaivattua väriä. Minulla kun on angsti täysbeigejä ruokia, etenkin kanapastaa kohtaan. Aisssatana kanapasta, uh, pitkin sanoa, taas alkoi ärsyttää, syyhyttää, Happoradio soi päässä eijeijeijei!

Mutta siis, sen kikhernepastan resepti.

Kikhernepasta voi-sitruunakastikkeessa

(6 annosta)

Kastike:

  • 50 grammaa suolaista voita tai margariinia
  • loraus oliiviöljyä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 tölkillistä eli 300400 grammaa kikherneitä
  • 1 rasia/ruukku tuoretta pinaattia
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 1,5 ruokalusikallista hunajaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Pasta:

  • 500 grammaa nauhapastaa
  • iso kattilallinen vettä
  • suolaa

Pinnalle:

  • raastettua sitruunankuorta ja/tai lehtipersiljaa

  1. Esivalmistele ainekset. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Huuhtele ja valuta pinaatti ja kikherneet.
  2. Sulata pannulla voi ja sekoita joukkoon oliiviöljyä, jotta voi ei tummu. Kuullota valkosipulinkynsiä pieni hetki keskilämmöllä. Älä anna sipulin tummua.
  3. Lisää seuraavaksi joukkoon pinaatti. Kun lehdet ovat kutistuneet noin puoleen, kaada pannulle kikherneet. Paahda vielä pari minuuttia ja nosta pannu pois liedeltä. Mausta seos sitruunamehulla, hunajalla, suolalla ja pippurilla. Kastike saa olla suolainen ja voimakas, koska pastaa on paljon.
  4. Keitä suuri kattilallinen suolaista vettä. Keitä pasta al denteksi ja siivilöi. Sekoita kikhernekastike huolellisesti pastaan.
  5. Koristele annos sitruunankuorella ja/tai persiljalla. Nauti Satuhäiden kera. Ne syö einessuikaleita, sää syöt vegee ja oot hipsterimpi ja parempi ihminen, muahhahhahhahh!

Kikhernepastasta saa siis täysin vegaanisen, kun korvaa voin margariinilla, hunajan sokerilla tai vaalealla siirapilla ja tsekkaa, ettei pastassa ole kananmunaa.

Tämä on yksi niistä ruoista, joka todistaa, että kasvisruoasta saa vatsansa täyteen ja se voi olla ihanan läskiä. Yleensä santsaan pastaa hurjasti, mutta kikherneet ovat niin täyttäviä, että yksi annos tätä ruokaa riittää hyvin.

Tämän reseptin toteuttamisessa kävi muuten pieni äksödentti, joka sai minut käyttäytymään kuin nirppanokkainen foodie. Sanoin Villelle, että ruokaa pitää säästää yksi annos aamuksi, jotta voin ottaa siitä kuvan valoisaan aikaan.

Joko viestini juuttui herran tiedonkäsittelyjärjestelmään tai ruoka oli niin himoittavaa, ettei hän piitannut toiveestani. Kun raotin aamulla jääkaapin ovea, pasta oli kadonnut. Soitin miehelle, öhm, asiallisen tiedustelupuhelun ja kyselin ruoan perään. Oli kuulemma jo mahassa ja hyvin maistui.

Väänsin pastaa siis uuden annoksen eilen, jotta sain nämä kuvat otettua. Kannattaa kehittää ongelmia oikeasti tärkeistä asioista, eiks vaan?

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*