Blinejä ja toivoa

Olen onnellinen. Kaikesta katupölystä, takatalven uhasta, Putinin hikoilusta (ei se minun mielestäni edes pahemmin hikoillut, oli enemmänkin botoxoitu), flunssasta ja härdellistä huolimatta. Koska valo. Ja koska valo, siksi energia. Siksi toiveikas mieli, hymy, huvitus ja jaksaminen. Kun lisääntyneeseen valon määrään vielä lisätään mukavat kaveri-illalliset, alkaa elo taas tuntua siedettävältä.

Blinien paistelu on jostain syystä jäänyt parina viime talvena väliin. Ystävämme onneksi korjasivat tilanteen. Maistelimme heidän luonaan blinejä klassisella mätitäytteellä, smetanalla ja suolakurkuilla. Lisäksi tein savuliha-timjamitäytteen, jonka keksin joulutorttuihin. Tämä täyte on saanut kovasti kehuja, ja olen käyttänyt sitä myös pasteijoissa, ruisleivän ja makean limpun päällä.


Kavereidemme blinitaikinaan tuli loraus olutta kuohkeuttajaksi. Monet luulevat, että blinien tekeminen on vaikeaa salatiedettä. Minä olen tehnyt blinejä usein erilaisilla pikaresepteillä, jotka eivät vaadi tuntikausien kohottelua ja muhimista. Muistelen, että tämä Valion rahkapohjainen pikaresepti on yksi eniten käyttämistäni ja toimiva. Venäjällä blineihin ei tunnuta suhtautuvan samanlaisella puritaanisuudella kuin Suomessa. Karjalassa asunut kaverini kertoi, että paikalliset ihmettelivät, että onko blineihin muka pakko laittaa tattarijauhoa. Venäläiset blinithän ovat enemmän tavallisia suolaisia lettuja. Suuria ja litteitä.

Jälkiruoaksi maistelimme Kinuskikissan keittokirjan ohjeella leivottua kuurankukkakakkua. Aromin salaisuus on loraus minttuviinaa. Se kuumennetaan, joten alkoholi haihtuu pois, mutta täytteen minttu maistuu aivan erilaiselle kuin minttukarkit tai minttuesanssi. Kirjaimellisesti huurteiselle, mikä raikastaa täyteläistä kakkua mukavasti.

Ystäville kiitos emännöinnistä ja isännöinnistä. Oman suolansa elämään toi tieto siitä, että tämä kaveriperhe muuttaa piakkoin naapuriin, joten kestejä on helppo järjestää. Kun vielä parina aamuna onnistuu nappaamaan kuvia tällaisista auringonnousuista, sitä alkaa hiljalleen uskoa, että kyllä. Kevät on tulossa. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.