Syyskuun 2017 suositukset: sivistystä, sipsejä ja soijajugurttia

Päätin aloittaa uuden postaussarjan, joka sai inspiraation Instagramista. Ne, jotka meikäläisen Instaa seuraavat, tietävät, että kuvaan innokkaasti My Story -videoita. Niistä tulee mieleen ysäriaikojen Jyrki ja rakeiset kotivideot, eikä materiaali ole vielä niin järkyttävän editoitua kuin Youtubessa. En kestä katsella puhetta, josta kaikki välihenkäykset on leikattu pois, jolloin puh kuulost lähin tält.

Yleensä kuvaan tavallista arkeani ja säestän sitä mölinälläni. Janica menee testaamaan uutta hampurilaista, Janica vakoilee mummoja Tokmannilla, Janica menee tiedotustilaisuteen, Janica juo perjantaina kaljaa jiiänee. Etenkin Instaan tekemistäni tuote- ja palvelutesteistä ja suosituksista on ollut hyötyä. Olen vinkannut ihmisille niin hyvistä näytelmistä, ravintoloista, meikkivoiteista, kosmetologeista kuin jugurttimerkeistäkin ja saanut tästä kiitosta.

Monet suositukset ovat aiheeltaan sellaisia, ettei asiaa riitä kokonaiseen blogipostaukseen. Jotta vinkeistä olisi hyötyä mahdollisimman monelle, teen niistä kerran kuussa yhteenvedon tänne, missä yleisöä on eniten. Osan hiteistä olen saattanut esitellä blogissa, osan vain Instassa. Numeroin otsikot, jotta selailu on helppoa, mutta tämä ei ole paremmuusjärjestys.

Valtaosa vinkeistä tulee liittymään samoihin asioihin kuin blogikin. Siis ravintoloihin, ruokiin, tapahtumiin, kulttuuriin ja palveluihin. Tosin joukossa voi olla joskus jotain villimpää ja hullumpaakin. Mutta aloitetaan!

Syyskuun 2017 parhaat:

1. Tampereen teattereiden tarjonta

Sekä Tampereen Teatterissa että Työväen Teatterissa on nyt kovatasoinen syksy. Tampereen Teatterin modernisointi perheväkivaltaa ja narsismia käsittelevästä Huojuvasta talosta ravisteli ja ahdisti minua. Tampereen Työväen Teatterin musikaali Viulunsoittaja katolla taas lumosi musikaalivihaajan loistavalla näyttelijäntyöllä ja yhteiskunnallisilla kannanotoilla.

Myös Tampereen Teatterin klassikkomusikaali Cats ja Työväen Teatterin Luulosairas ovat saaneet hyvät arvostelut. Ensi viikolla käyn katsastamassa Työviksen Presidentin ja Tytön, joka kertoo Kekkosen ja toimittaja Maarit Tyrkön suhteeseen. Viikko päättyy Musta sydän -sieppausdraamaan Tampereen Teatterissa.

(Bloggauksen pääkuva ja ylempi kuva: Tampereen Teatteri/Harri Hinkka, alempi kuva: Tampereen Työväen Teatteri/Kari Sunnari)

TTT Viulunsoittaja katolla arvostelu
Radikaali sulhanen ja Tevjen tytär aiheuttavat skandaalin tanssimalla julkisesti, sillä kylässä saavat tanssia vain miehet.

2. Pizzeria Luca

Pizzariumin tilalle tulleen Pizzeria Lucan pyöreät pizzat saivat minut julistamaan paikan Tampereen pizzakuninkaaksi. 72 tuntia kohotettu pohja ja ensiluokkaiset raaka-aineet ovat ihan eri maata kuin kinkku-ananas-aurajuustot. Tarjolla on myös useita vege- ja vegaanipizzoja, hinta-laatusuhteeltaan mainio lasten menu, italialaisia aperitiivejä ja viinejä.


Pizzeria Luca arvostelu

3. Mimosan vegaanibrunssi

Kahvila Mimosan lauantaibrunssi on täysin vegaaninen ja maksaa vain 12 euroa. Pidin erityisesti itse tehdyistä vihiksistä, joiden mausteinen täyte muistuttaa hieman turkkilaista peremec-piirakkaa. Pöytävaraus ehdoton!

Mimosan vegaaninen brunssi Tampere
Mimosan vegaaninen brunssi Tampere
4. Mäntän taidemuseot ja ravintola Göstä

Vierailin loppukesällä Mäntän Serlachius-museoissa, joissa järjestettiin huippukokkien luotsaama Food and Art -tapahtuma. Lounastin tuolloin museoravintola Göstassa. Söin yhden elämäni parhaista lounaista jopa kansainvälisellä mittapuulla. Göstän noin 40 euroa maksava lounas vastaa fine dining -illallista. Hinta-laatusuhde on rutkasti parempi kuin monissa Tampereen keskustan kalliimmissa iltapaikoissa.

Myös Riiko Sakkisen Rajat kiinni -näyttely ja klassisen taiteen kokoelma sykähdyttivät. Opastus oli innostava, ammattitaitoinen, taidetta avaava, mutta ei liian selittävä. Mene Mänttään!

ravintola Gösta Mänttä arvostelu
5. Timma-ajanvarauspalvelu

En ole kovin innokas appsien käyttäjä, mutta Timma istuu freelancerin arkeen kuin nenä päähän. Minun on usein vaikea ennakoida viikkojani. Päiviin siunaantuu niin yllättäviä työrutistuksia kuin vapaahetkiäkin. Kun vapaahetki koittaa, olen usein miettinyt, että hitto kun en voi mennä tässä välissä vaikka hierojalle.

No nyt voin. Yrittäjät voivat ilmoittaa Timmaan vapaita peruutus- ja haja-aikoja. Kosmetologiajan voi saada vaikka seuraavalle päivälle, ja viime hetken aikojen hinnat ovat yleensä normaalia halvemmat. Hintaa saa alemmaksi myös alekoodeilla.

Yrittäjänä toki toivon, että jengi on valmis maksamaan ammattitaidosta. Toisaalta halvemmalla myyty viime hetken aika on yrittäjälle parempi tulos kuin nolla. Suosittelen silppuiseen arkeen ja ex tempore – tarpeisiin.

Timma kokemuksia

6. Plantin puolukan makuinen soijajugurtti

Soijajugurtti, josta soijan maku ei puske tympeästi läpi, haaveuntako? Ei enää. Plantin kotimainen, puolukalla ja vaniljalla maustettu soijajugurtti on ensimmäinen hyvä testaamani tästä genrestä. Maku on raikas ja tätä voisi luulla maitojugurtiksi. Plussaa myös siitä, että Planti lahjoittaa osan tuotoistaan hyväntekeväisyyteen.

Kuten kaikissa maustetuissa juguissa, tässäkin on aika reilusti sokeria (11g/100g). En suosittele vetämään mitään maustettua jugurttia purkkikaupalla joka päivä. Tämä on kuitenkin aika kevyen omantunnon maidoton välipala.

Plantin soijajugurtti kokemuksia

7. Oats-kaurasipsit

Kotimainen Real Snacks on tuonut perunalastujen rinnalle kaurasta tehtyjä sipsejä. Ne ovat ensinnäkin tajuttoman hyviä, suolaisia, mutta täyteläisiä. Paksuhkoja lastuja voi käyttää nachojen tapaan. Lisäksi ne näyttäisivät sopivan keliaakikoille ja vegaaneille. Real Snacksin valikoimassa paljon kiinnostavia tuotteita, on lakritsi- ja mustikkasipsejä, kebabsipsejä ja lasten maustamattomia naksuja.

Diggaan myös siitä, että kyseessä ei ole ylikansallinen jättiyritys. Peukku kotimaisille raaka-aineille ja sille, että tuotteissa ei ole palmuöljyä.

Viekää hyvä jumala tämä pussi pois.

Oatsin kaurasipsit kokemuksia

Siinäpä siis syyskuun 2017 parhaat. Jos Tampere-painotteiset palvelu- ja menovinkit sekä Tokmannilla luuhuaminen ovat lähellä sydäntäsi, seuraa Instan storyjani. Saa laittaa viestiä, jos tulee kysymyksiä, yritän aina vastata!

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.