Uusimmat tekstit

Ahlmanin opetusravintola Anna päihittää monet illallispaikat

Saisiko olla samettisen pehmeää lohta, mureaa luomulihaa, tuoreita yrttejä ja kasviksia tai lähitilan juustoa? Totta maar, vastaisi moni ja kysyisi todennäköisesti perään, onko se paikka jossain skutsissa ja pääseekö sinne muuten kuin autolla. Minulle nämä suurimmat syyt siihen, miksi niin moni Pirkanmaan maalaiskahvila ja tilapuoti on vielä testaamatta. Tampereen Koivistonkylään […]

mausteinen bataatti-kikhernekeitto ohje

Lempeän mausteinen bataatti-kikhernekeitto

Kuvittele sateinen ja sumuinen lokakuun ilta. Kello on kymmenen ja vatsasi kurnii. Olet käynyt teatterissa ystäväsi kanssa ja takana on kaikin puolin ihana ilta. Katuvalot kiiltelevät asvaltilla, juokset nopeasti kotiin ja ohitat pikaruokapaikat päättäväisesti; jos sitä tekisi nälkäänsä vaikka voileivät. Kotona tuoksuu lempeän mausteiselle, hieman makealle ja jouluiselle. Liedellä on […]

valkosuklaa-jugurttipannacotta ohje

Valkosuklaa-jugurttipannacotta mustikoilla

Vietimme pari viikkoa sitten Villen synttäreitä. Kuten viime vuonnakin, tyttö halusi tehdä isälleen synttärilahjaksi perinteistä lohikeittoa. Toiveissa oli myös suklaakakku, mutta koska aika oli kortilla, päätin vähän oikaista. Kiireessä ja ideapulassa teen yleensä juustokakun tai piirakan. Ei näperrystä, ei suurta riskiä epäonnistumisesta, silti rajattomasti maustamis- ja muokkausmahdollisuuksia. Tässä hengessä päädyin […]

kaalipata härkiksestä ohje

Kaalipata härkiksestä ja ohrasta

Kaalipata on yksi niitä ruokia, joita rakastin pikkulapsena, mutta varhaisteini-iässä siitä tykkäämisestä tuli noloa. Muita noloja herkkuja olivat pinaatti- ja hernekeitto. Muistan, että niille, jotka santsasivat näitä ruokia koulun ruokalassa, jopa naureskeltiin. Käytyäni läpi nirsoilu- ja broilerisuikalevaiheen olen palannut makuihin, joita lapsena rakastin. Pitkään haudutettuihin, yksinkertaisiin uuniruokiin ja keittoihin. Niiden […]