Uusimmat tekstit

Arvostelu: Pizzeria Luca nousee Tampereen toiseksi pizzakuninkaaksi

Reilu vuosi sitten Tampereella avatun Pizzariumin taival jäi täällä harmillisen lyhyeksi. Kuten tuolloin arvostelussani kirjoitin, ruoassa ei ollut mitään vikaa. Valmiina paloina tiskistä tarjoillut levypizzanpalat olivat pohjaa, kastiketta ja täytteitä myöten erinomaisia. Pizzamestari Luca Platania uskalsi rikkoa härmäläistä kaavaa ja tuoda palan aitoa Roomaa Hämeenkadulle. Tarjolla oli niin vegaanisia, juustottomia […]

vegaaninen piirakkapohja luumu-kirsikkagalette

Kirsikka-luumugalette eli kuninkaan piiras

Katsellessani elokuvia kuolaan aina amerikkalaisten ja englantilaisten piirakoita. Niissä on usein kansi, jonka viilloista mehevä täyte pursuilee ulos, ja piirakassa juuri täyte on minulle the juttu. Pidän yksinkertaisista, melko neutraalin makuisista voipohjista ja mehevästä, mausteisesta täytteestä. Sen sijaan suomalaiset piirakat, joiden pohja on sokerinen kakku ja täytteenä marjoja sellaisenaan, eivät […]

Mimosan vegaaninen brunssi Tampere

Vegaanista brunssia vailla? No Mimosasta sitä saa!

Vuosi sitten kerroin löytäneeni elämääni kauan kateissa olleen palasen: vakiokahvilan. Sellaisen, joka ei ole vain paikka, jossa käyn usein, vaan josta tulee oman olohuoneen jatke. Jossa henkilökunta tulee tutuksi, ja jonne koko kortteli kokoontuu vauvoista vaareihin. Tällainen on naapuritalossani sijaitseva Cafe & Bakery Mimosa. Mimosa on todellinen kulmakuppila Olen kierrellyt […]

Hunajalla maustettu valkosipulikeitto

”Siis aiotsä todellakin laittaa tohon keittoon viisi valkosipulia? VIISI KOKONAISTA valkosipulia?” ”No mä kyllä ajattelin laittaa vain neljä”. ”Pitää silti laittaa naapurustoon hajuvaroitus”. Kävimme suurin piirtein tällaisen keskustelun, kun ilmoitin valmistavani meille syysillan lämmikkeeksi Sikke Sumarin inspiroimaa valkosipulikeittoa, johon tulee sekä kokonaisia valkosipuleita että keltasipulia. Juu juu, kuulostaa äärimmäisen hardcorelta. […]