Uusimmat tekstit

Härkis-kurpitsabolognese ohje

Härkis-kurpitsabolognese – toimii!

Jippikaijee, kerrankin olin ekojen joukossa jossakin muussakin kuin nolaamassa itseäni. Härkäpavusta tehty proteiinilisuke härkis tuli kauppoihin reilu viikko sitten. Stockalla työskentelevä agenttini ilmoitti minulle välittömästi Facebookissa erän saapumisesta, ja ampaisin ammuksena paikalle. Tässä sitä ny on nääs! Nyhtökauran tavoin härkis myydään 250 gramman paketissa, joka maksaa nelisen euroa. Ravitsemuksellisesti härkis […]

Säilö ja kokkaa -kirja paljastaa säilönnän suurimman salaisuuden: se on helppoa!

Blogiani pidempään lukeneille on varmasti selvää, että rakastan Ravintola C:tä. Juhlimme täällä esikoisemme nimijuhlia, ja aina, kun olen halunnut arjen yläpuolelle kohottavan ravintolakokemuksen, olen suunnannut C:hen. C erottuu muista ravintoloista erityisesti kahdella tavalla. Viinit ja tapa, jolla ne yhdistetään ruokaan, ovat aivan omassa luokassaan. Lisäksi C:ssä tehdään ihan kaikki itse […]

suklaa-karviaiskakku ohje resepti

Hävikkiviikon herkku: suklaa-mascarponekakku

Olen kuulemma todella outo, koska en vain saa joulusuklaita koskaan syötyä. Vielä syyskuussakin kaapeista löytyy lahjaksi saatuja konvehtirasioita, joita en ole ehtinyt avata. Olen makeansyöjänä nakertelija. Joka päivä sitä on saatava, mutta sokerikiintiöni täyttyy todella nopeasti, tyyliin yhdestä suklaapalasta tai pienestä korvapuustista. Ville oli taas pitkällä työmatkalla, ja lapsemme keksi, […]

kahvila Mimosa Tampere

Vakiokahvila on kuin hyvä ystävä

Olen aina haaveillut vakiopaikasta. Oli se sitten kahvila, baari, huoltoaseman kanttiini tai ravintola, kunhan olisi paikka, jonka kokisin omakseni. Matkani varrelle on mahtunut monia kivoja kuppiloita, joissa on tullut piipahdettua usein, mutta vasta nyt olen löytänyt sopen, joka tuntuu vakiokahvilalta sillä tavalla, kun haluan sen tuntuvan. Se on naapuritalomme Cafe […]