Uusimmat tekstit

Kaunista tähteistä: helppo ja raikas ruohosipulipesto

Terveiset taas täältä tähteiden ääreltä. Otan pienen varaslähdön ensi viikolla starttaavaan Hävikkiviikkoon. Se sytyttää minut jopa enemmän kuin mikään kaupunkifestivaali tai fine dining, koska jaksan aina paasata tähteiden hyödyntämisen puolesta. Tampereen Hävikkiviikolla tarjolla on myös sitä kaupunkielämää ja fiinimpää ruokaa. Torstaina 10.9. kello 11 alkaen Keskustorilla starttaa Saa syödä -tapahtuma. […]

Näin taltutat syysmasennuksen: piehtaroi siinä sydämesi kyllyydestä ja vielä pari kertaa päälle

Kun on ikävä. Tosin nyt olen päättänyt kohdata syksyn positiivisen kautta. Heh heh, kuulen naurunne tänne asti. Mutta ihan oikeasti. Syksy on tullut. Syksy on syksy, se ei ajatusjumpalla ja vikinällä muuksi muutu. En voi venyttää kesää tahdon voimalla, vaikka kuinka sitkeästi sipsuttaisin nahkasandaaleilla vesisateessa. Sorsapuiston kesäkahvila Pulu on suljettu, […]

Vähentääkö demonisointi lihansyöntiä?

Toimittajakollegani Ville Vaarne kirjoitti Ylen sivuille kiinnostavan kolumnin otsikolla Tuen possujen ja nautojen tappamista – auttakaa minua lopettamaan. Jutun lopussa Ville pohtii, pitäisikö lihansyönti saada vaikuttamaan mahdollisimman junttimaiselta, jotta ihmiset vähentäisivät sen syömistä. Lihaorgioille pitäisi siis tehdä sama kuin tupakanpoltolle. Siitä pitäisi tehdä vastenmielistä, vanhanaikaista ja noloa. Villen juttu on […]

Tillikan uudet tuulet: Bistroherkkuja ja parempaa pyttäriä

(*Söin ja join ilmaiseksi) Näissä maisemissa, tämän oven takana. Siellä on yksi Suomen kuuluisimmista ravintoloista. Paikka, jonne Matti Pellonpään kerrotaan kääntäneen postinsa asuessaan Tampereella. Täällä on taiteiltu, tehty vallankumousta tupakansavussa, juotu seurue pöydän alle ja syöty tonneittain pyttipannua. Tillikka on aivan varmasti Tampereen kuuluisin ravintola. Tilassa on toiminut teatteriravintola jo […]