Uusimmat tekstit

Pseudoterveellistä mättöä: Meksikolainen kasvismunakas

Kasvikset ovat nyt niin halpoja, että jopa Stockan Herkusta selviytyy lauleskellen ulos. Ostin eilen kolme valtaisaa, hienoa kesäkurpitsaa, hinta rapiat kolme euroa. Tiedossa onkin nyt paljon vegereseptejä, koska kun kasvikset ovat näin hyviä, en näe mitään järkeä paistella joka päivä eläintä lisukkeeksi. Kasvikunnan proteiinilähteistä suosikkejani ovat pavut. Kyllä vain. Pidän […]

Jörn´s Döneriä kannattaa jonottaa, satoi tai paistoi

Olen kärsinyt. Vuosia. Tuskissani, turhaan ja tarpeettomasti. Ulissut kipuani tienposkeen viskattuna, kuunnellut yksinäistä tuskanhuutoani autiomaassa. Antakaa minulle kebabia, hyvää sellaista! Kebsukkaa, jossa on hyvää lihaa, tuoreita yrttejä, muitakin vihanneksia kuin kaaliraastetta ja raaka tomaattilohko. Maukkaampia kastikkeita, joita on juuri sopivasti, eivätkä närästys ja jano herätä minua aamuyöllä (no okei, usein […]

Tilli sydän minttu

Tilli. Suomalainen yhdistää sen useimmiten uusiin perunoihin, kalaruokiin ja erilaisiin kermaviilikastikkeisiin. Tilli on meillä perinteisesti kesäyrtti, jota käytetään mielestäni aika yksipuolisesti. Voimakas ja kirpeä maku ei myöskään iske kaikkiin. Inhat muistot koulun tillilihasta ovat voineet viedä maun koko yrtistä. Itse tosin rakastan tillilihaa, mutta tiedän, että monella on ruoasta ja […]

Mustikkahullu muija tässä morjensta

Vaikka kesän loppu ja syksy masentavat minua, yksi vuoden parhaista ajoista on täällä. Marjakausi, ja sen jälkeen sienikausi. Rakastan metsässä kykkimistä. Sitä, kun ajantaju katoaa, ämpäri täyttyy ja saalistusvimmasta huolimatta mieli rauhoittuu. En ole käynyt mustikassa pariin vuoteen. Sadot olivat parina viime kesänä ainakin anoppilan metsissä niin huonoja, ettemme jaksaneet […]