Uusimmat tekstit

Tillikan uudet tuulet: Bistroherkkuja ja parempaa pyttäriä

(*Söin ja join ilmaiseksi) Näissä maisemissa, tämän oven takana. Siellä on yksi Suomen kuuluisimmista ravintoloista. Paikka, jonne Matti Pellonpään kerrotaan kääntäneen postinsa asuessaan Tampereella. Täällä on taiteiltu, tehty vallankumousta tupakansavussa, juotu seurue pöydän alle ja syöty tonneittain pyttipannua. Tillikka on aivan varmasti Tampereen kuuluisin ravintola. Tilassa on toiminut teatteriravintola jo […]

Kesäkurpitsapastaa ja saksanpähkinää

Pienen kasvimaamme kesäkurpitsat onnistuivat sittenkin! Korjasimme talteen kolme komeaa kurpitsaa. Niiden koostumus oli paljon tiiviimpi ja paksumpi kuin kaupasta ostamissani. Kurpitsassa oli myös vähemmän siemeniä ja todella tiivis malto. Melkoisia jöötejä. Halusin tehdä ruoan, jossa kesäkurpitsa olisi pääosassa. Halusin korostaa sen vienosti pähkinäistä, täyteläistä makua, ja mikäs olisikaan parempi runko […]

Mäntän Klubilla wanhaa aikaa aistimassa

Briteissä asuvat kaverimme tulivat taas Suomeen, ja pääsimme viettämään parin päivän ex tempore -loman heidän sukulaistensa kesätalolle Mänttään. Täällä on vietetty paljon mukavia hetkiä ystävien, laiskottelun ja hyvän ruoan parissa, niin nytkin. Testasimme Myllyrannan lounaan ensimmäisenä päivänä, ja seuraavana suuntasimme historialliselle Mäntän Klubille. Klubi on rakennettu Serlachiuksen juhlatilaksi vuonna 1920, […]

Rukiiset briossisämpylät hampurilaisille

En ole tähän asti ollut kauhean fanaattinen hampurilaisihminen. Fanatismi tuntuu iskevän nyt pikkuhiljaa, mutta pysäyttämättömästi. Onnistuin eilen tekemään niin hyviä briossisämpylöitä burgereille, että seesaminsiemenillä päällystetystä pakastehötöstä maksaminen ravintolassa tuntuu aina vain katkerammalta. Minulla on näköjään nyt kaksi ehdotonta periaatetta liittyen hyvään hampurilaiseen: 1.) juuston pitää olla pihvin päällä, jotta se […]