Uusimmat tekstit

Arvostelu: Sitkossa haluaa syödä pizzan reunatkin

Uskalsin odottaa paljon Sitko Pizza & Barilta jo ennen kuin ravintola oli avattu. Testasin paikan ensimmäisen kerran avajaisviikolla, mutta halusin käydä ravintolassa vielä pari kertaa uudelleen ennen arvostelun kirjoittamista. Nyt Sitko on testattu monella kokoonpanolla salaatteja myöten, ja juomalistaakin olen kolunnut kiitettävästi. Näsilinnankadulla sijaitseva Sitko on lähes aina täynnä. Viime […]

Berthan ravintolavaltaus: Nämä asiat opin ammattilaisilta

Bloggaajien Berthassa järjestämästä ravintolavaltauksesta on nyt kaksi päivää. Syke alkaa hiljalleen tasaantua ja olo normalisoitua. Pystyn vihdoinkin erittelemään, mitä tapahtui. Ja ennen kaikkea: Mitä minä opin ravintola-alan ammattilaisilta. Oppiminen oli yksi tempauksen pointeista, josta Mika, Pekka ja Pasi puhuivat moneen otteeseen palavereissamme. Tähän asti olen teoriatasolla ymmärtänyt, millaista työ ravintola-alalla […]

Valmistautumista ravintolavaltaukseen: Yhyy, mun kynsi on kipee

Kyllä. Ihmisen kynsi voi olla kipeä. Ihan pirun kipeä. Ainakin, kun olet yli kaksi tuntia puristellut limejä, joiden mehu on niin tiukassa, että sen saa kaivettua irti vain puristelemalla peukalonkynnellä. Olen paloitellut, vaivannut, välttänyt täpärästi leikkaamasta sormeeni, raastanut, vispannut, mittaillut, sekoittanut, tiskannut. Jännittänyt, tuskaillut, nauranut ja iloinnut onnistumisista. Edelleen jännittää, […]

Berthan ravintolavaltaus lähestyy, tunnelma koekeittiössä kuumenee

Reilut kymmenen vuotta sitten kokkaaminen tarkoitti minulle sitä, että otetaan Uncle Ben´sin valmiskastikepurkki, kuumennetaan soosi kattilassa ja siivutetaan joukkoon paprikaa tai sipulia. Olin ihan vakavissani sitä mieltä, että minähän laitan ruokaa. Monet kaverini laittoivat vielä huonommin, ja valmiskastikkeista jalostetut mössöni saivat jopa kehuja. Enpä olisi silloin uskonut, että jonain päivänä […]