Uusimmat tekstit

Berthan ravintolavaltauksen reseptejä: Limemarinoidut silakat ja hevosenpaistilla täytetty briossi

Lupasin useammalle ihmiselle Berthan ravintelivaltauksen reseptejä, joten täältä pesee. Otetaan ensimmäiseksi käsittelyyn alkuruoka eli limemarinoidut silakat. Inspiraatio syntyi useammastakin ajatuksesta. Ensinnäkin siitä, että silakka tarjoillaan usein paistettuna silakkapihvinä tai todella voimakkaassa, sinappisessa mausteliemessä. Olen syttynyt silakkaan vasta aikuisena maistettuani sitä raikkaina versioina esimerkiksi sushissa. Aloimme pyöritellä Emmin kanssa ideaa limemarinoidusta, […]

Arvostelu: Sitkossa haluaa syödä pizzan reunatkin

Uskalsin odottaa paljon Sitko Pizza & Barilta jo ennen kuin ravintola oli avattu. Testasin paikan ensimmäisen kerran avajaisviikolla, mutta halusin käydä ravintolassa vielä pari kertaa uudelleen ennen arvostelun kirjoittamista. Nyt Sitko on testattu monella kokoonpanolla salaatteja myöten, ja juomalistaakin olen kolunnut kiitettävästi. Näsilinnankadulla sijaitseva Sitko on lähes aina täynnä. Viime […]

Berthan ravintolavaltaus: Nämä asiat opin ammattilaisilta

Bloggaajien Berthassa järjestämästä ravintolavaltauksesta on nyt kaksi päivää. Syke alkaa hiljalleen tasaantua ja olo normalisoitua. Pystyn vihdoinkin erittelemään, mitä tapahtui. Ja ennen kaikkea: Mitä minä opin ravintola-alan ammattilaisilta. Oppiminen oli yksi tempauksen pointeista, josta Mika, Pekka ja Pasi puhuivat moneen otteeseen palavereissamme. Tähän asti olen teoriatasolla ymmärtänyt, millaista työ ravintola-alalla […]

Valmistautumista ravintolavaltaukseen: Yhyy, mun kynsi on kipee

Kyllä. Ihmisen kynsi voi olla kipeä. Ihan pirun kipeä. Ainakin, kun olet yli kaksi tuntia puristellut limejä, joiden mehu on niin tiukassa, että sen saa kaivettua irti vain puristelemalla peukalonkynnellä. Olen paloitellut, vaivannut, välttänyt täpärästi leikkaamasta sormeeni, raastanut, vispannut, mittaillut, sekoittanut, tiskannut. Jännittänyt, tuskaillut, nauranut ja iloinnut onnistumisista. Edelleen jännittää, […]