Uusimmat tekstit

Rakas Pariisi vol. 2: Tartarpihviä, sushia ja kaihoa

Jatketaanpa vielä Pariisi-tunnelmointia. Tuli taas kova kaiho, kun pläräsin kuvia puhelimen muistista. Voi jos tuonne pääsisi joka kevät. Tulisi sellainen fiilis, että tästä kaikki alkaa. Kaikki on vasta edessä. Toiselle illalle olimme varanneet etukäteen ravintolan. Toiveissa oli syödä mahdollisimman paljon autenttista ranskalaista bistroruokaa. Eri vaihtoehtoja tutkittuamme valitsimme Cellarin, joka oli […]

Kaappien koluamista: Kotiruokaa alle kahdella eurolla annos

Hirviömartta tässä moro. Ajattelin kirjoittaa taas hieman paatoksellista propagandaa lempiaiheistani: Pihiydestä, jämien hyödyntämisestä ja kotiruoasta. Näiden kolmen kivijalan ansiosta minulla on varaa syödä ulkona oikeastaan joka viikko, vaikka tulot ja menot ovat varmaan aika samaa luokkaa kuin monella keskimääräisellä ja keskinkertaisella perheellisellä. Söin viikonloppuna kaksi kertaa ulkona, kävin eilen terassilla […]

Karamellisoitua possua (sikaa!!!%&##”##!!) ja raparperichutney

Raparpereista se lähti. Aloin miettiä, miten kavereilta saatuja varsia voisi hyödyntää suolaisessa ruoassa. Viikko sitten improvisoimme raparperisalsan, ja päätin kehitellä sitä edelleen. Enää piti keksiä sopiva pääruoka happamalle lisukkeelle. Jotakin makeansuolaista, ehkä vähän rasvaisempaa lihaa. Päädyimme tekemään hieman oikaistun version Tomi Björckin kuuluisasta karkkipossusta. Halusin kypsentää lihan kerralla, en fritaareta […]

Helppo ja nopea klassikko: Kana-caesarsalaatti

Mikä voisi olla parempaa kuin salaatti, joka on sekä hienostunut että mättö? Ihan kuulkaa salaattia tässä vain syön, ei nyt puhuta mitään tästä majoneesikeosta ja sen vaikutuksista verisuoniini. Itse tehdyn tonnikalasalaatin lisäksi toinen lohturuokani on caesarsalaatti kanalla, siis sillä tehobroilerilla, mitä väsynyt ihminen marketin laarista rääpii koriinsa työpäivän jälkeen. Kun […]