Uusimmat tekstit

Paahdettu porkkana-bataattikeitto

Nyt kun ruokahalu taas palailee, uskaltaudun varovaisesti takaisin reseptien pariin. Aloitetaanpa kevyesti keitolla. Sosekeitot ovat pahimmillaan laitoskeittiön tuoksuisia litkuja, jotka maistuvat epämääräisesti suolaiselta ja joltakin juurekselta. Se on se liemikuutioefekti. Aloittelimme pääsiäisaterian paksulla porkkana-bataattikeitolla, johon ei tullut fondia tai kasvisliemikuutioita – hyviä mausteita senkin edestä. Oman jujunsa keittoon antoi juuresten […]

Ihana pääsiäinen, raskaat lunnaat (nyyh)

Kiesus. Eipä ole ruokabloggauksen kirjoittaminen ollut koskaan näin vaikeaa. Hyvää bloggaustahan ei saisi aloittaa tällaisella vastenmielisellä valitusvirrellä. Pitäisi kuvailla sahramin ja kanelin tuoksua ja takassa rapisevia puita. No, kaikkea sitä oli meidän ihana pääsiäisemme maalla, mutta hinta siitä on pöpö, joka on kaatanut osan porukastamme petiin, nyt vuorossa olen minä. […]

Arvostelu: Cafe Pispalassa unohtaa ihanasti olevansa Suomessa

Olen kuullut jumalaisia huhuja Cafe Pispalan brunssista, ja useampikin lukija on kysellyt, olenko testannut paikan. Tämän kätketyn helmen testaaminen on lykkääntynyt kahdesta syystä. Ensinnäkin, en tunne Pispalaa kovin hyvin. Ajatus Pispalassa autoilusta on yhtä houkuttelevaa kuin liian pienien sukkahousujen pukeminen kiireessä. Olen kysellyt bussireittiä paikkaan, mutta edes kukaan Cafe Pispalassa […]

Näin kamalaa kuraa lapsille ja mummoille syötetään laitoskeittiöissä

Löysin aprillipäivänä Facebookista mielenkiintoisen keissin. Sen takana oleva ihminen/ihmiset vakuuttavat, että kyse ei ole pilasta. Aluksi Irma Taavitsainen niminen henkilö jakoi Facebookissa kuvaa ruoka-annoksesta, jonka väitti olevan peräisin ateriapalvelusta. Taavitsainen kauhisteli muovirasioihin pakattua ruokaa, jonka ateriapalvelu oli toimittanut hänen vanhalle äidilleen. Taavitsainen äimisteli, syötetäänkö vanhuksille todella tällaista mössöä. Kuva levisi […]