Uusimmat tekstit

Linssi-pekonikeitto

Syön syksyllä ja talvella mielelläni tomaattipohjaisia keittoja ja patoja. Rakastan tomaatin umamimaista, mehevää makua. Kaikkein ihaninta tomaattiliemi on, kun se on hieman sakeaa vetäydyttyään. Monet keitot ovatkin parhaimmillaan uudelleen lämmitettyinä. Tämän keiton alkusysäys oli kuivahtanut leipä. En halunnut heittää sitä roskiin, joten valitsin ruoan, jonka kanssa voisi syödä krutonkeja. Sain […]

Dal makhani eli pehmeän mausteinen linssimuhennos ja tomaattiraita

En ole koskaan oikein päässyt sisälle intialaiseen tai nepalilaiseen ruokaan. En varsinaisesti osaa sanoa, miksi. Minähän rakastan mausteita. Olen ehkä syönyt liian monta kertaa mitäänsanomatonta, mutta kallista noutomössöä. Mössömäisyys taitaa häiritä näissä ruoissa eniten. Intialaiset ravintolat ovat kalliimpia kuin vaikkapa kiinalaiset, ja jotenkin tympii maksaa liki 20 euroa aika epämääräisestä, […]

Helppo kikhernesalsa

Lupasin jakaa viime lauantain syöminkien yöpalan, helpon kikhernesalsan reseptin. Vieraammekin pitivät tästä, vaikka toinen ei välitä erityisemmin kikherneistä eikä toinen korianterista. Salsa on aika ruokaisaa, joten tätä voi tarjoilla vaikkapa kanan tai pastan lisukkeena. Salsaan saa lisäpotkua parista pienestä valkosipulinkynnestä. Laitamme valkosipulia joskus, toisinaan emme. Salsa on aika ytyä tällaisenaankin, […]

Tampereen paras runebergintorttu, rakkaani

Rakas, sinä tulit taas. Kerran vuodessa tiesi löytää Jokioisten leipomosta kahvila Aitoleivän tiskille. Noin kahden viikon ajan saan nauttia kiihkeästä romanssista kanssasi. Rakkautemme on kostea ja karvasmantelinen, mehevä ja vaniljainen. Se on jotain aivan muuta, mitä toisten leipomoiden kuivakkaat vanhapiikapiirakat kykenevät antamaan. Rakas Jokioisten torttu, sinä olet rakkauden ammattilainen. Tosin […]