Uusimmat tekstit

Lihaa piiraina, italialaisena fileenä ja punaviinissä haudutettuna

Lihaa, lihaa ja lihaa. Se oli viime lauantain teema. Ystäväpariskunta kävi meillä syömässä, ja päätimme hemmotella lihanystäviä appiukon kaatamalla peuralla. Koska alkumaljana oli Franciacortaa, himmailin lihan määrää alkupaloissa. Esittelinkin jo jouluna suolaiset tortut, joiden täytteenä oli tuorejuustoa, punasipulia, timjamia ja savuhärkää. Nyt härän tilalla oli hevosta. Mikä tahansa voimakas, kylmäsavustettu […]

Arvostelu: La Fiestan brunssi on runsas ja kotoisa

Keskusta totisesti siirtyy itään. Tammelassa on jo niin hyvin palveluja, että eipä täältä tarvitse kovin usein lähteä kosken väärälle puolelle. Sen sijaan Kalevalla on pitkään ollut maine hieman uneliaana mummojen ja opiskelijoiden kaupunginosana. Lounasravintoloita on pompsahdellut sinne tänne hiljalleen, ja nyt Kalevassa voi jopa illallistaa meksikolaisittain. Uudehkon kerrostalon katutasoon Sammonkatu […]

Suomalaisen ruoan hinta, tuo salaliitoista mehevin (Tähän foliohatun rapinaa)

Olen miettinyt sunnuntaista asti, että minunkin pitäisi kirjoittaa jotain ruoan hinnasta. Tänään aiheesta löytyi analyysiä, vertailua ja pohdintaa niin Hesarista, Aamulehdestä, Ilta-Sanomista kuin Iltalehdestäkin. Luin lounaalla neljä suurilevikkistä lehteä, ja sain valtavan määrän nippelitietoa ja näkemyksiä. Tiedän, että hinnanalennus koskee suurelta osin jo entuudestaan jatkuvassa alennuksessa olleita leipiä ja juustoja. […]

Vinkki: Hyödynnä kuiva leipä uuniruoassa

Mikäs se siinä möllöttää? Daa-a, sehän on täysin stailaamaton, keraamisen lieden päällä liesituulettimen räikeässä valossa kuvattu uunivuoka, narisee hifi-hipsteri. No niinhän se on. Se on lohilaatikko, joka tulee tekaistua nykyään ainakin joka toinen viikko. Mikäs sen maukkaampi tapa hyödyntää juureslaarin jämät ja juustonkannikat kuin upottaa ne kermaan ja hauduttaa miedolla […]