Uusimmat tekstit

Vinkki: Hyödynnä kuiva leipä uuniruoassa

Mikäs se siinä möllöttää? Daa-a, sehän on täysin stailaamaton, keraamisen lieden päällä liesituulettimen räikeässä valossa kuvattu uunivuoka, narisee hifi-hipsteri. No niinhän se on. Se on lohilaatikko, joka tulee tekaistua nykyään ainakin joka toinen viikko. Mikäs sen maukkaampi tapa hyödyntää juureslaarin jämät ja juustonkannikat kuin upottaa ne kermaan ja hauduttaa miedolla […]

Tampereen parhaat ravintolat ja kahvilat 2014

Minun piti listata ravintolavuoden kohokohdat jo vuosi takaperin, mutta sitten tuli kaikenlaista hässäkkää, ja listaus jäi. Nyt ryhdistäydyn. Tein oman listani viime vuoden ilahduttavimmista ravintola- ja kahvilakokemuksista. Älkää lukeko tätä minään kaiken kattavana rankingina. Kyseessä on yhden ihmisen kokemus, jota ajanpuute ja keskituloisen ihmisen taloudelliset realiteetit rajoittavat. Listan ulkopuolelle jääneet […]

Arvostelu: August von Trappessa on tunnelmaa, mutta annoskoko heittelee

Belgialaishenkinen August von Trappe on Hans Välimäen kolmas ravintola Tampereella.Välimäki on kertonut valinneensa tämän ravintolan teemamaaksi Belgian, koska siellä on hänen mielestään parhaat oluet. Ruokalista on rakennettu oluiden ehdoilla. Listalla on klassikkoannoksia, joista Välimäki on kehittänyt omat tulkintansa. Simpukoiden, majoneesin, vohveleiden ja belgianperunoiden lisäksi tarjolla on tuttuja hampurilaisia ja liha-annoksia. […]

21 tapaa koota täydellinen hodari

Hodaribuffet on nyt juhlien ”se juttu”. Hot dog- tai hampurilaisbuffetissa yhdistyvät klassinen nyyttäriperinne ja muodikas katuruoka. Pitihän sitä kokeilla itsekin uutenavuotena, ja oli muuten hyvä idea. Hankinnat ja kulut on helppo jyvittää, kun yksi hoitaa leivät, toinen nakit, ja muut tuovat täytteet ja kastikkeet. Meidän hot dog -buffetissamme oli tujua […]