Vinkki: Hyödynnä kuiva leipä uuniruoassa

Mikäs se siinä möllöttää?

Lohilaatikko
Daa-a, sehän on täysin stailaamaton, keraamisen lieden päällä liesituulettimen räikeässä valossa kuvattu uunivuoka, narisee hifi-hipsteri. No niinhän se on. Se on lohilaatikko, joka tulee tekaistua nykyään ainakin joka toinen viikko. Mikäs sen maukkaampi tapa hyödyntää juureslaarin jämät ja juustonkannikat kuin upottaa ne kermaan ja hauduttaa miedolla lämmöllä pari tuntia.

Mutta katsotaanpa vielä lähempää.


Hei mit vit muidu sä nyt säädät? Siis tässähän on tyypillinen epäesteettinen, mutta ah niin maukas lohtumössö. Ja noi porkkanat on ottaneet osumaa, et sit viittinyt yhtään kattoo, mistä kohdasta otat sen kuvan.

Juu-u, siinä on laatikon juustolla kuorrutettu pintakerros, jossa on jotakin erikoista. Katsotaan vielä hieman lähempää.


Jeps. Leipää.

Sosekeittojen täyteläistäminen kuivahtaneen vaalean leivän avulla on minulle tuttu juttu, mutta näin yksinkertaista kikkaa en ole tajunnut aikaisemmin. Korppujauhojen lisäksi myös leivänjämiä voi käyttää laatikkoruokien rapsakkaan kuoreen.

Nyt kuivahtaneita kaurasämpylöitä oli vain yksi, mutta ison laatikon päälle olisi voinut murustella parikin pikkusämpylää. Lohilaatikon päälle sopii myös ruisleipä, joka tosin kannattaa murustella pienemmäksi. Levitä leivänmurut laatikon päälle ja juusto murujen päälle. Leipä ei pala, ja se imee itseensä ihanasti juuston rasvaa.

Ja nyt viikonlopun viettoon. Huomenna pääsen valmiiksi katettuun pöytään sukulaisillalliselle, ja sunnuntaina testaan La Fiestan brunssin. Hilipatihippaa!

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.