Uusimmat tekstit

Tältä maistuu kesä

Ainakin tähän mennessä. Sadepäivinä olen nyhvännyt koneella töiden parissa, mutta on tähän kurjasti alkaneeseen kesään mahtunut paljon hyvääkin. Ensinnäkin ihanat kesähäät, joissa viihdyin poikkeuksellisen hyvin, koska ruoka oli mielettömän hyvää. Ravintola Franklyn antimet huipentuivat kokonaiseen häränjalkaan, jota oli ensin savustettu useita päiviä savusaunassa, ja lopulta jalka grillattiin paikan päällä. Oli […]

Banoffee, you nasty, nasty pie…

– Tee mulle banoffee ja kutsu mut luoksesi synttärikahveille. Suurin piirtein tähän tapaan ystäväni viestitteli minulle muutama viikko sitten, kun vuosia pärähti mittariin. Jeps, täytin taas 25, kuten joka kesä jo pidemmän aikaa. No mutta kannatti niitä irtovuosiakin juhlistaa. Ihan vain siksi, että kaverini pakotti/kehotti/motivoi minua kokeilemaan banoffeeta. Tästä verisuonia […]

Arvostelu: Masu rohkaisee jakamaan ruoat

Pieni pilkahdus taas kesähiljaisuuden keskelle. Hitaan päivitystahdin vastapainoksi tarjoilen nyt aimo läjän kuvia. Aiheena on Masu, Hans Välimäen toinen Tampereelle rantautunut ravintola. Odotukseni olivat ristiriitaiset, koska en pitänyt Särkänniemen Midhillistä. Sinänsä hyvä ruoka tarjoiltiin kylmänä, tilauksen kanssa sekoiltiin, ja miljöö oli kaoottinen. Kuten lukuisat muut ravintoloitsijat, Välimäkikin on nyt innostunut […]

Tomaatti loves porkkana: Porkkanalla höystetty tomaattikeitto ja soijablognese

Nyt teen ryhtiliikkeen hävettävän pitkäksi venähtäneen bloggaustauon jälkeen. Haluan nimittäin kertoa teille uudesta rakkaussuhteesta, jonka ovat tässä keittiössä solmineet tomaatti ja porkkana. Kuulostaa idioottimaisen yksinkertaiselta, mutta en voi olla hehkuttamatta tätä yhdistelmää. Olen jo pitkään mietiskellyt, miten saisin tomaattikastikkeeseen ja -keittoon hitusen ”sitä jotakin”. Tosin en ole edes tiennyt, mitä […]