Uusimmat tekstit

Halloumi-kesäkurpitsapihvit kreetalaisittain

Kaikki reseptit, joiden otsikossa lukee ”vain kolme raaka-ainetta”/”vain vartti”/”vain yksi kattila” kiinnostavat tällä hetkellä kovasti. Selitys tuhisee juuri tällä hetkellä selässäni kantorepussa (ja alkaa varmasti rääkyä heti, kun yritän lämmittää itselleni lounasta). Neljän aineksen halloumipihvit Innostuin, kun törmäsin Satu Koiviston neljän raaka-aineen halloumipihvien ohjeeseen. Ikäväni Kreetalle on kova, joten tuunasin […]

Parsawokki teriyakikastikkeella

Parsan kausi alkaa hiljalleen olla ohi, mutta tämän vegaanisen wokin reseptiä voi soveltaa ympäri vuoden vaihtamalla parsan johonkin toiseen sesongin kasvikseen. Ideana on valmistaa värejä pursuileva ruoka, jossa raikkaat kasvikset saavat ytyä makeansuolaisesta teriyakikastikkeesta. Teriyaki on helppo perussoosi Teriyaki on nykyään yksi lempisooseistani. Perusmakua voi virittää chilillä ja limetillä tulisempaan […]

Hurmaava taikapannukakku

Rakastan pannukakkuja, koska toisin kuin kakuissa, niissä ei haittaa, jos lopputulos on kirjaimellisesti pannukakku. Viime aikoina olen rohkaistunut kokeilemaan peruspannarin ohella vähän erikoisempia reseptejä ja lumoutunut kerta toisensa jälkeen. Erikoispannarit sopivat myös tämänhetkiseen elämäntilanteeseeni. Meille syntyi pari viikkoa sitten vauva, joten monimutkaiseen kokkailuun ei ole aikaa, mutta kotiin keskittyvää arkea […]

Yhden padan munakoisoriisi

Olen aina rakastanut paistettua riisiä, jossa on rapsakka pinta. Jos riisi vielä on imenyt itseensä kunnolla mausteita, en kaipaa sille kovin ihmeellisiä lisukkeita. Riisi, joka vie Kreetalle Innostuin, kun löysin Manu´s Menu -sivustolta yhden padan munakoisoriisin ohjeen. Reseptissä tosin oli minun makuuni turhan hintsusti mausteita, joten käytin niitä reilummalla kädellä. […]