Foodora Tampere

Foodora-testailua vol. 2: Tampereen parhaat perjantaipizzat Sitkosta

(*Söin ilmaiseksi)

Tilasin ruokaa kotiinkuljetuspalvelu Foodorasta toisen kerran perjantaina. Sain Foodoralta kaksi 50 euron arvoista ilmaiskuponkia, joista ensimmäisen testasin alkuviikolla ja tilasin thairuokaa Faasaista. Tuolloin kaikki sujui todella mutkattomasti, ja autolla liikkunut kuski toi ruoat alle luvatussa puolessa tunnissa.

Päätimme tilata perjantaipizzat Sitkosta, joka on mielestäni Tampereen paras pizzeria. Sitko on toistaiseksi ainoa paikka, jossa olen hyvillä mielin popsinut jopa pizzan reunat. Ne ovat niin ihanan suolaiset ja kirjaimellisesti sitkoiset. Tiedän, että Sitko on etenkin viikonloppuina tupaten täynnä ja mietin, mahtavatko ruoat tulla puolessa tunnissa.

Valitsimme grillatulla munakoisolla, vuohenjuustolla, pinjansiemenillä ja balsamicolla täytetyn vegepizzan (13,50 e), fenkolimakkaraa, saksanpähkinäpestoa ja marinoitua punasipulia sisältävän makkarapizzan (14,50 e) ja punaista chiliä, salamia, nduja-makkaraa, paprikaa ja lehtipersilijaa sisältävän chilipizzan (14,50 e). Kuljetusmaksu on 3,90 euroa, ja koska muutama euro jäi vielä käyttämättä, valitsimme juomalistalta Bionaden seljankukkalimonadin (3,50 e). On se niin väärin, että Suomessa ei voi tilata bisseä tai viiniä kotiinsa. Ehkä näemme vielä sen päivän, kun Foodoran rinnalle tulee Winora.

Foodora Tampere

Tilasimme pizzat hieman kahdeksan jälkeen, ja tilausvahvistus arvioi toimitusajankohdaksi 20.40. Tuohon aikaan lähettiä ei kuitenkaan vielä kuulunut. Mies latasi iPhoneensa ilmaisen Foodora-sovelluksen, jonka avulla pystyy ilmeisesti seuraamaan lähetyksen kulkua. Jotain tämmöistä insinööri minulle selitti, itse keskityin röyhtäilemään sohvalla ja maistelemaan Pyynikin panimon ipaa. Puhelinsovelluksen arvio toimitusajankohdasta oli täsmällisempi: 21.00. Ja hieman ennen yhdeksää ovisummeri pärähtikin ja pizzat saapuivat.

Ensimmäisestä lähetistä poiketen kuskimme oli liikkeellä pyörällä. Ravintolassa oli kuulemma paljon tilauksia, minkä vuoksi puolen tunnin kuljetusajankohta ei pitänyt. Ravintola oli myös unohtanut tilauksemme juoman. Lähetti huomasi tämän kuljetuslaatikkoa purkaessaan ja pahoitteli virhettä, joka ei siis ollut hänen. Onneksi unohdus ei ollut sen suurempi eikä mennyt omasta pussistani, vaikka olisin ihan mielelläni maistellut seljalimpparia.

Ensimmäisellä testikerralla kiittelin sitä, miten hyvin kastikkeet olivat pysyneet pakkauksissa. Liekö syy siinä, että lähetti oli nyt pyörän selässä eikä autolla, mutta makkarapizzan täytteet olivat hieman lennelleet laatikossa. Sitkon pizzat ovat hiukan pienempiä kuin bulkkipizzerioissa, ja muotokin oli tällä kertaa melko ”rustiikkinen”.

Foodora Sitko makkarapizza

Mutta se maku. Voi luoja.

Aivan sama, vaikka jouduimme odottelemaan, ja makkarat olivat valahtaneet pizzan toiseen päähän. Väänsimme miehen kanssa melkein itkua olohuoneessa, kun ruoka oli niin hiton hyvää. Sitkon pizzapohja tuntuu olevan vielä täydellisempi kuin alkuaikoina. Pizza on tuhdin pohjan ansiosta todella ruokaisa, vaikka annos on hieman pienempi kuin vitosen pizzarafloissa. Täytteitä on juuri sopivasti, ja pizza on helppo syödä käsin.

Kun kävin Sitkossa ensimmäisen kerran, harmittelin sitä, että vegepizzassa oli liian vähän himoitsemaani munakoisoa. Tämäkin puute on korjattu. Ihanan läskisiä munakoisonsiivuja oli reilusti pizzan päällä. Makkarapizzan fenkolimakkara oli kunnollista, lihaisaa raakamakkaraa. Chilipizzassa oli hyvin potkua, ja kaikissa pizzoissa juuri sopivasti juustoa ja kastiketta.

Sitko vegepizza munakoiso
Foodora Tampere kotiinkuljetus

Minulla oli melkoinen megaviikko noiden Sitkon pizzojen suhteen. Olin nimittäin torstaina Emmin luona Nosh-vaatekekkereillä, ja Emmi tilasi sinne muistaakseni kahdeksan (!!!!) Sitkon pizzaa Foodorasta. Jututin tuolloin vähän toista ruokakuskia, sillä pizzat siis tulivat kahdessa erässä. Emmi varmaan kirjoittelee itse tarkempaa reportaasia, mutta ymmärsin, että yksi lähetti ei pystynyt tuomaan pyörällä näin suurta settiä.

Emminkin luona pizzat tekivät hyvin kauppansa jopa laatutietoiselle pikkuväelle. Ja tuntuu aika kivalta tietää, että meilläkin on jääkaapissa vielä pari perjantailta jäänyttä chilipizzan palaa. Omnomnom.

Lupailin teille jo viime viikolla selontekoa Hellan ja Huoneen sake- ja olut menusta sekä Tallinnan-reissustani. Toivon mukaan pääsen pian kirjoittelemaan ne. Kohdallemme nimittäin osui lapsiperhe-jackpot. Ai mikä se on? No kuule se on semmoinen keissi, että perheen toinen vanhempi lähtee työmatkalle rapakon taakse, ja lapsi/sinä/te molemmat tulette juuri silloin kipeiksi. Käsillä on tietenkin työrumba, joka pitäisi selvittää samalla, kun kuumepotilas kitisee sylissäsi ja kaktukset hyväilevät kurkkuasi.

Tulimme nyt mummolaan levittämään tautejamme ja nuolemaan haavojamme. Hellan ja Huoneen illallista koskevat muistiinpanot jäivät kotiin, joten saan jutun kirjoitettua vasta, kun pääsen täysissä sielun ja ruumiin voimissa takaisin. Mutta sitä ennen, lukaiskaapas Pullon henkien vierailusta Hellassa ja Huonessa ja asiantuntevat juoma-analyysit!

EDIT: Testasin Foodoraa vielä kolmannen kerran omaan piikkiini. Huomasin, että jos teet tilauksen selaimen kautta, et mobiilisti, tilausvahvistussivu kannattaa päivittää välillä. Arvioitu saapumisajankohta tarkentuu kyllä selaintilaukseenkin, mutta se vaatii sivun refreshaamisen. Painele siis f5:ttä ja tiiraa, mitä ruudussa olevalle kellonajalle tapahtuu.

 

2 Kommenttia

  1. Sitkon pizzat on kyllä erittäin jees! Kotiinkuljetuksessa ehkä se paras terä vähän kärsii, mutta mullahan ei ookaan edes vaihtoehtona saada tuota herkkua kotiovelle, joten ongelma ratkaistu. 🙂

    Täällä on myös ollut yksi kuumepotilas tänä viikonloppuna. Lapset vissiin nuoleskeli toistensa pizzoja torstaina tai jotain… Paranemisia sinnekin!

    • Onneksi pizzat olivat kuitenkin lämpimiä ja juusto valuvaa. Ja ei sitä ulkomuotoa niin perjantaipöhnissään huomaa. 😀

      Huoh, mä olen nyt kolmen viikon sisään kolmatta kertaa sairaana….

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.