Tuoretta kalaa in your dreams

Hyvät, kiltit, kauniit ihmiset. Lupaan kirjoittaa ihan pikapuoliin parikin lounasrafla-arvostelua ja ihan järkeviä juttuja. Mutta sitä ennen taas laiskanpulskea, aggressiivinen purkaus, jossa ei ole minkäänlaista kritiikkiä, tutkivaa journalismia, pohdiskelua tai ymmärrystä yhtään ketään tai mitään kohtaan.

Miksi helvetissä tästä kaupungista on niin vaikeaa saada tuoretta kalaa? Miksi tuoreen kalan saaminen on yleensäkin Suomessa vaivan takana? Missä ovat ne halvat silakat, joihin kuulemma köyhälläkin on varaa? Eipä ole mun K-marketissani näkynyt.

Sylettää todella paljon lukea Erik Winter -dekkareita, joissa herkutellaan koko ajan voissa paistetulla vaalealla kalalla, joka nautitaan yrttien ja valkoviinin kera. Winter viettää kauppahallinsa kalatiskillä enemmän aikaa kuin poliisiasemalla.

Tänään on maanantai. Minulla on mahdollisuus saada Stockalta tuoretta kalaa. Todennäköisyydet lösähtävät viikon loppupuolta kohden, sillä kala ei tunnu arvonsa tuntevassa Stockan Herkussa vaihtuvan. Oikeastaan ainoa satavarma valinta tuntuu olevan halli ja Nygren, jos jaksaa jonottaa liki 30 minuuttia selkä hiessä, kuten minä tein viikonloppuna.

Voi ihmiset, minulla on kaksi idioottihelppoa kalareseptiä odottamassa. Kaikkein vaikeinta ko. reseptien toteuttamisessa on sen hemmetin tuoreen, fileroidun kalan löytäminen (ja siitä itsensä kipeäksi maksaminen).

Ärsyttää aina lukea lässytystä terveellisestä pohjoismaisesta ruokavaliosta, johon sisältyy kalaa, marjoja ja ruisleipää. Ei täällä syödä kalaa, paitsi tonnikalaa ja marinadissa lilluvia lohikuutioita. Marjatkin maksavat ihan jumalattomasti, jos et tyydy niihin kaikkein happamimpiin ja vetisimpiin puolukoihin. Ei, täällä ei syödä marjoja ja kalaa. Täällä syödään suikaleita ja hiilihydraatti-innovaatioita.

Mutta eipä tässä taas muuta. Nyt jumpalle, ja yritän, lupaan ja vannon pyhästi, että tuotan tällä viikolla vielä järkevämpää sisältöä.

 

 

 

4 Comments

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.